Hyppää sisältöön

Kolmossivun tytön vastustajien ilo loppui lyhyeen – The Sun julkaisi paljasrintaisen oikaisun

Topless-kuvien julkaisua vastustaneen vetoomuksen yli 200 000 allekirjoittajaa ehti iloita lähes viikon ajan, kun Britannian ostetuin iltapäivälehti näytti taipuneen paineen alla. Tänään torstaina The Sun veti kuitenkin maton kampanjoijien alta.

The Sun -lehti 20. tammikuuta. Kuva: Andy Rain / EPA

Britannian ostetuin iltapäivälehti The Sun on yllättänyt kaikki ja palauttanut paljasrintaisen kolmossivun tytön vanhalle paikalleen. Britanniassa ehdittiin uutisoida laajalla rintamalla, että skandaalilehti on viimein taipunut painostuksen alla ja lopettanut seksistisenä pidetyn perinteensä.

Lähes 45 vuoden ajan lehden kolmossivulla julkaistu paljasrintainen kuva katosi viime viikon perjantain jälkeen ja nakukuvien julkaisua vastustaneet kampanjoijat ehtivät jo juhlia voittoaan. Tänään torstaina ilmestyneessä numerossaan The Sun kuitenkin julkaisi "oikaisun", jossa poseeraa topless-malli.

– Viitaten viimeaikaiseen uutisointiin kaikissa muissa tiedotusvälineissä, haluamme tehdä selväksi, että tämä on kolmossivu ja tässä on kuva Bournemouthista kotoisin olevasta 22-vuotiaasta Nicolesta. Haluamme pyytää anteeksi kaikkien niiden journalistien puolesta, jotka ovat kuluttaneet kaksi viime päivää meistä puhumiseen ja kirjoittamiseen, The Sun ilakoi.

Kolmossivun tyttöä on vastustettu jo vuosikymmeniä, mutta mahtavan vihollisen The Sun sai vastaansa, kun vuonna 2012 perustettu No More Page 3 -kampanja yhdisti niin partiotytöt kuin osan ay-johtajistakin. Vetoomukset kolmossivun tytön poistamiseksi keräsivät yli 200 000 allekirjoitusta ja myös joukko kansanedustajia yhtyi kampanjan vaatimukseen. No More Page 3 -kampanja on jo ilmoittanut jatkavansa taisteluaan.

The Sunia julkaisevan News Corp -yhtiön omistaja Rupet Murdoch on pariin otteeseen antanut ymmärtää olevansa valmis harkitsemaan topless-kuvien julkaisun lopettamista. Elokuussa 2013 The Sunin Irlannissa ilmestyvä versio poisti paljaat rinnat kolmossivultaan perustellen asiaa Britannian ja Irlannin välisillä "kulttuurieroilla".