1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingin IFK:n areenasuunnitelma on myötätuulessa

Kaupunki haluaa lisää vaihtoehtoja IFK:n Helsinki Gardenin nykyisiin suunnitelmiin. Huolena on etenkin liikenteen sujuminen.

Kotimaan uutiset
Helsinki Garden
HIFK

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee iltapäivällä esitystä, joka antaisi Helsinki Garden -areenalle puolentoista vuoden suunnitteluajan. Sen jälkeen kaupunki päättää mahdollisesta tonttivarauksesta.

Areena olisi HIFK:n jääkiekkojoukkueen kotikenttä, jonka yhteydessä olisi myös asuntoja, hotelli ja kaupallisia palveluita. Kaupunki haluaa suunnitelman kahdelle vaihtoehtoiselle sijainnille; Mäntymäelle ja Nordenskiöldinkadulle.

Areenan puolestava liputtava lautakunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Pia Pakarinen uskoo, ettei ongelmia ilmene.

– Hanke on mielenkiintoinen ja toivon, että se menee eteenpäin. Asumisen, penkkiurheilun ja kaupallisten palveluiden kombinaatio on uusi ja mielenkiintoinen, Pakarinen sanoo.

Asuntoja kaivataan lisää

Myös Helsingin uusi apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki suhtautuu edeltäjäänsä myönteisemmin Helsingin IFK:n hallihankkeeseen. Niin Sinnemäki kuin Pakarinen korostavat, että jos hallihanke toteutuu, pitää asuntoja olla huomattavasti nykysuunnitelmia enemmän.

Myös liikenteen sujuminen huolestuttaa.

– Liikenneasioiden suunnittelu on tärkeää. Varauksensaajat tekevät oman selvityksensä ja kaupunki tekee oman, Pakarinen sanoo.

Samaan hengenvetoon Pakarinen korostaa, että suunnitellun hallin sijainti on hyvä urheilun ja kulttuuriakin kohtaamispaikka.

Lue seuraavaksi