Taksikeskus mykistyi Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen taksikeskus oli mykkänä peräti kaksi tuntia keskiviikkoiltana. Puhelut ruuhkautuivat vielä torstaiaamunakin.

taksiliikenne
Takseja jonossa.
Yle

Lounais-Suomen taksikeskuksen ongelmat alkoivat keskiviikkoiltana klo 18, kun tilausjärjestelmään tehtiin huoltotöitä. Puhelut eivät yhdistyneet automaattia pidemmälle kahteen tuntiin.

Vielä torstaiaamunakin järjestelmä takkusi ja puhelut ruuhkautuivat. Taksikeskuksen toiminta saatiin kuntoon torstaiaamuna vähän ennen kahdeksaa.

Lounais-Suomen Taxidatan upsin uusiminen johti sähköpiikkiin, ja se mykisti huollon takia käytössä olleen varausjärjestelmän.

– Etukäteen ajattelimme kyllä, että toimenpide saattaa hetkellisesti tehdä jotain. Mutta yöllä paikalle tullut korjaaja ei sitten saanutkaan varajärjestelmää pois päältä, ja niinpä varajärjestelmän hitaus ruuhkautti puheluita pahasti vielä aamullakin, selittää Lounais-Suomen Taxidatan toimitusjohtaja Merja Kirjonen.

Taksia tilanneiden soittoyritykset pysähtyivät automaattivastajaan.

– Asiakkailta ei mene maksua vastaajaan menevistä soitosta. Puhelu maksaa vasta, kun taksikeskuksen päivystäjä vastaa puhelimeen, toppuuttelee Merja Kirjonen pelkoa ylimääräisistä maksuista.