Ammus osui pysäkille Donetskissa – useita kuoli tai haavoittui

Kranaattitulitus osui pysäkillä olleeseen johdinautoon ja ohi ajaneeseen henkilöautoon Leninskyn kaupunginosassa.

Ukraina
Räjähdyksessä tuhoutunut paikallisliikenteen linja-auto Donetskissa, Itä-Ukrainassa.
Räjähdyksessä tuhoutunut johdinauto Donetskissa, Itä-Ukrainassa.Reuters-TV

Useita ihmisiä on kuollut tai haavoittunut Itä-Ukrainan Donetskissa ammuksen räjähdettyä paikallisliikenteen pysäkillä, kertoo kaupungin hallinto. Tiedot kuolleiden määrästä vaihtelevat kuudesta kolmeentoista.

Myös haavoittuneiden tarkka määrä on epäselvä. Uutistoimisto Tassin haastatteleman lääkärin mukaan haavoittuneita on 20 ja heistä suurin osa on kriittisessä tilassa.

Räjähdys sattui torstaiaamuna Leninskyn kaupunginosassa. Sekä pysäkillä ollut johdinauto että ohi ajanut henkilöauto vaurioituivat pahasti.

Ukrainan johto syyttää Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa olevassa kaupungissa sattuneesta räjähdyksestä kapinallisia.

Venäjän mielestä syypää on Ukrainan armeija. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti Ukrainan hallintoa raa'asta provokaatiosta, jonka tarkoituksena on tehdä tyhjäksi rauhanponnistelut.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin mukaan Itä-Ukrainan konfliktissa on kuollut tähän mennessä yli 5 000 ihmistä. 10 000 ihmistä on myös loukkaantunut tykistötulessa ja ohjusiskuissa, kertoo Etyjin tiedottaja Michael Bociurkiw Ukrainan radiolle.

Lisäksi miljoona ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan yhdeksän kuukautta kestäneen sodan aikana.

Lähteet: AFP, Tass, Reuters