Tuhannet tuijottavat tyhjää toria

Nettikameroiden kautta pääsee kurkistamaan elämää maailman toisella puolella. Ja maailman toiselta laidalta uteliaat tulevat tirkistelemään Suomea ja varsin yllättäviäkin näkymiä maastamme.

Kotimaa
Kannonkosken web-kamera
Kuvakaappaus

Nettikamera on kuvannut jo vuodesta 2009 pienen keskisuomalaiskunnan Kannonkosken (siirryt toiseen palveluun) varsin hiljaista kylänraittia. Kamera on kiinnitetty paikallisen kaupan seinään ja sen maailmalle välittämä kuva päivittyy noin 30 sekunnin välein.

Kameran tarkoitus on kuvata Kannonkosken torielämää ja sen käyttöön on pyydetty lupa Kannonkosken kunnalta sekä kiinteistön omistajalta. Kameran nettisivulla oleva kävijälaskuri kertoo, että hiljattain meni rikki 200 000 katsojan raja.

En tiedä, onko se sää vai joku muu, joka saa ihmiset katselemaan kuvaa.

Marko Kauppinen

- Siellä vierailee noin 25-50 kävijää per päivä. Kurkistelijoita on ollut muun muassa Kiinasta, Italiasta, Ranskasta, Saksasta, Chilestä, Malesiasta, Uudesta-Seelannista, Romaniasta, Ukrainasta, Japanista ja Turkista. Kuukausittain varsin eri maista siellä käydään, kertoo kameran ylläpitäjä Marko Kauppinen.

Sen suurempaa selitystä sille, miksi ihmiset käyvät katsomassa varsinkin talvella sangen tapahtumaköyhää kylänraittia ei Kauppinen ole keksinyt.

- En tiedä, onko se sää vai joku muu, joka saa ihmiset katselemaan kuvaa, mutta päivittäin siellä kuitenkin vieraillaan.

Kamera on kuvannut lähes koko ajan samaan suuntaan eli vaihtelua näkymässä ei juurikaan ole ollut tarjolla.

- Kameraa käännetään pari kertaa kesässä eri suuntiin, mutta pääsääntöisesti se on samaan suuntaan kuvannut. Kyllä se saa toistaiseksi siellä olla, koska suosiolle ei näy laskun merkkejä, sanoo Kauppinen.