Kemin ja Tornion syysloma pidentymässä

Kemissä syysloman pituus lyhennettiin viime vuonna pariin päivään. Tänä vuonna ollaan palaamassa viikon mittaiseen lomaan. Torniossa syysloma on viime vuosina ollut kaksi päivää, mutta tänä vuonna loma on mahdollisesti pitenemässä viikkoon.

syysloma
Kemin Kivikon koulu
Risto Koskinen / Yle

Kemin ja Tornion kouluissa suunnitellaan siirtymistä viikon mittaiseen syyslomaan. Molemmissa kaupungeissa syysloma oli viime vuonna vain parin päivän mittainen.

Kemin koulutuslautakunnan puheenjohtajan Juha Taanilan mukaan palaute niin oppilailta, opettajilta kuin vanhemmiltakin puoltaa siirtymistä takaisin viikon syyslomaan.

Kemissä lautakunta käsittelee koulujen työaikoja torstaina, Torniossa asia on tulossa listoille ensi viikon kokouksessa 28. päivä.

Torniossa syysloma on yleensä ollut kaksi päivää, koska lauantaista on ollut vaikeaa tehdä koulupäivä oppilaiden kuljetuskustannsten kasvun vuoksi.

– Tällä kertaa viikon mittainen syysloma on mahdollinen, koska kesäkuussa on useita koulupäiviä. Meidän ei tarvitse tehdä lauantaipäivistä koulupäiviä eikä lyhentää joululomaa, sanoo Tornion sivistystoimenjohtaja Ilkka Halmkrona.

Myös Ylitorniolla on keskusteltu syysloman pidentämisestä viikkoon.

Suurimmassa osassa Lapin kunnista syysloma oli viime vuonna viikon mittainen. Meri-Lapin kunnista viime vuonna viikon mittaisen syysloman viettivät Keminmaan ja Simon koululaiset.