1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Egyptin ex-presidentti Mubarakin pojat vapaalle jalalle

Alaa ja Gamal Mubarakin kavallussyytteet tullaan käsittelemään uudessa oikeudenkäynnissä.

Ulkomaat

Egyptissä tuomioistuin on päättänyt vapauttaa vankilasta kaksi syrjäytetyn presidentin Hosni Mubarakin poikaa.

Alaa ja Gamal Mubarak vapautetaan odottamaan kavallussyytteiden uutta käsittelyä. Syytteet koskivat kymmenen miljoonan euron kavaltamista, jotka oli tarkoitettu presidentinpalatsien remontteihin ja ylläpitoon, mutta Mubarakit käyttivät ne perheen omistamiin asuntoihin.

Miesten asianajajan mukaan ex-presidentin pojat pääsevät vapaaksi, koska he ovat istuneet tutkintavankeudessa lain määräämän enimmäisajan, eikä heitä vastaan ole muita oikeusjuttuja tällä hetkellä.

Hosni Mubarak ja hänen poikansa vapautettiin kavallusyytteistä tammikuussa. Vetoomustuomioistuin määräsi kuitenkin kaikkien kavallussyytteet uuteen käsittelyyn. Alunperin entinen presidentti sai kolme vuotta ja pojat neljä vuotta vankeutta kavalluksesta.

Mikäli viimeinen syyte kaatuu myös Hosni Mubarak voi vapautua kokonaan. Hän on kärsinyt tuomiotaan kairolaisessa sotilassairaalassa heikon kunnon takia.

Ex-presidentti Mubarak vapautettiin viime marraskuussa myös murhasta. Saman oikeudenkäynnin yhteydessä myös Mubarakin poikia koskevista korruptiosyytteistä luovuttiin. Tuomari katsoi tuolloin, että syytteen alaisesta rikoksesta on kulunut liian paljon aikaa, eikä tuomio ole enää mahdollinen.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi