Näkökulma: Lomake ei korvaa kasvokontaktia työn haussa

Sosiaali- ja terveysalan työnantajat ja työnhakijat kohtasivat toisensa TE-keskuksen tiloissa Tampereella. Toimittaja Mauri Tikkamäki kävi paikalla.

työnhakijat
Sote-alan työnhakijat täyttivät TE-keskuksen Tampereella
Mauri Tikkamäki / Yle

Yllättävän paljon pulinaa ja puheen sorinaa virastoksi. Motivoituneita ihmisiä ja läheisyyttä tavoittelevaa tunnelmaa – virkailijoillakin nimilapuissan vain etunimet. Tällä tapahtumalla on ollut ilmeisesti tarve tapahtua. Aloite olikin tullut kentältä. Silti suosio yllätti järjestäjätkin.

Sosiaali- ja terveysalan työnantajat ja työtä hakevat kohtasivat toisensa TE-keskuksen tiloissa Tampereella. Parituntisessa tapahtumassa 15 työnantajaa kohtasi halukkaat työnhakijat. Yksi haki lähihoitajan tointa, toinen hallintotehtäviä, kolmas jotain muuta. Tarjolla oli töitä henkilökohtaisille avustajille, sairaanhoitajille, ohjaajille, kotiavustajille, hoiva-avustajille.

Naisvaltaisella alalla naiset hoitavat tämänkin. Kun naiset hoitavat homman, voi virkamiesmäisyys olla uhattuna.

Jos olisin työnantaja, haluaisin nähdä paljon työnhakijoita kerralla ja jos olisin työtä etsivä niin sama juttu. Markkinatunnelmassa on helpompi kysellä vaikka työehtoja tai palkkoja. Vertailukin käy helposti. Kokemus karttuu.

Rekrytapahatuman ilmeinen suosio panee miettimään, pitäisikö muillakin aloilla olla enemmän vastaavia helpon lähestymisen tapaamisia keskellä kaupunkia?