1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Luontaistuotekaupasta etsitään ennaltaehkäisyä sairauksiin

Luontaistuotekaupoissa käyvät asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin valveutuneita sen suhteen, mitä he kaupasta haluavat. Alkuvuodesta on kysyntää painonhallinta- ja vitamiinatuotteilla.

Kuva: Laura Tolonen / Yle

Ihmiset hakevat luontaistuotekaupoista yleisemmin apua muun muassa jaksamiseen, unensaantiin ja painonhallintaan.

– Tämän päivän trendi ovat D-vitamiini, superfoodit ja muut vitamiinit. Lisäksi nivelvaivoihin haetaan helpotusta, luontaistuotekauppa Lifen Kajaanin Prisman myymälän kauppias Marjut Kettunen kertoo.

Hänen mukaansa, asiakkaat tietävät nykyään paljon tuotteista kauppaan tullessaan.

– Tietoa on jo paljon saatavilla netissäkin ja lehdissä on artikkeleita ravintoasioista. Ihmiset kyllä tietävät tänä päivänä paljon. Lisäksi ihmiset ovat tänä päivänä ymmärtäneet eri sairauksien ennaltaehkäisemisen, sen kuinka tärkeää on ajatella asioita eteenpäin.

– Luontaistuotekaupoissa emme ole pelkkiä pillerinmyyjiä, vaan opastamme myös ravintoasioissa. Korostamme asiakkaille, kuinka tärkeitä ovat lepo, liikunta ja ravinto, ja siihen sitten sopivat ravintolisät, kauppias Marjut Kettunen kertoo.

Hänen mukaansa luontaistuotekaupan asiakasmäärät ovat kasvaneet viimeisen 10 vuoden aikana jonkin verran. Asiaan on vaikuttanut nimenomaan ihmisten tietoisuuden lisääntyminen terveysasioiden suhteen.

Pinnalla olevissa tuoteryhmissä on tapahtunut vuosien varrella jonkin verran muutosta.

– Ainahan joka ajalla on omat hittijuttunsa. Ala elää jatkuvasti, koko ajan mennään eteenpäin. Toisaalta suosituimmat tuoteryhmät pysyvät myös jonkin verran samoina, esimerkiksi näin vuoden alussa haetaan yleensä painonhallintaan liittyviä tuotteita sekä vitamiineja.