Opiskelija-asunnosta löytyi luteita – "syytä hysteriaan ei ole"

Luteet löytyivät Tampereen Kalevasta Vanhan Domuksen asunnosta. Toimitusjohtajan mukaan kyseessä on yksittäistapaus, joka on saatu hoidettua kuntoon.

Kotimaa
Lude kämmenellä.
Petri Aaltonen / Yle

Kalevassa sijaitsevassa opiskelija-asuntoja käsittävässä Vanhassa Domuksessa on löytynyt luteita. Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtaja Timo Lehti kuuli Vanhan Domuksen tiloissa majaa pitävistä luteista torstai-aamuna. Hänen tietojensa mukaan luteita on löytynyt vain yhdestä asunnosta, ja ongelmaan on tartuttu heti, kun se Toasille tietoon tuli.

– Sängystä on löytynyt kuolleita luteita ja sänky on nyt hävitetty asianmukaisesti, kertoo Lehti.

Sama asunto on myös muutoin käyty läpi, ja mahdolliset muut luteet on hävitetty.

Toistaiseksi luteita on löydetty vain yhdestä asunnosta. Vanhan Domuksen D-rapun toisestakin asunnosta on tehty ilmoitus luteista, mutta sieltä ei tarkastuksen yhteydessä kuitenkaan luteita löytynyt.

Toasin asunnoissa luteita tavataan harvoin

Toasin asunnoissa asuu Lehden mukaan noin 10 000 asukasta. Asuntoja on peruskorjattu vanhimmasta päästä lähtien.

– Meillä ei ole vähään aikaan tavattu luteita ollenkaan. Vanhoja kohteita peruskorjatessa on samalla tehty perusteellinen hävitys, kertoo Lehti.

Vanhan Domuksen tapauksessa asukkaat levittivät tiedotteita talon rappuihin. Lehti kuitenkin neuvoo, että epäillessään asunnossa olevan luteita, kannattaa tehdä ilmoitus ensin huoltoyhtiöön.

– Luteita löytyy yleensä asuntokohtaisesti, joten syytä hysteriaan ei ole, sanoo Lehti.