1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jean Sibelius

Vuoden hämäläinen 2015 on Sibeliuksen lipunkantaja Erkki Korhonen

Vuoden hämäläinen 2015 on Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja Erkki Korhonen. Arvonimen saaja julkistettiin aamupäivällä – tietysti Sibeliuksen syntymäkodissa Hämeenlinnassa.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Vuoden hämäläinen Erkki Korhonen (siirryt toiseen palveluun) on pianisti ja kapellimestari. Hän on opiskellut, opettanut ja musisoinut ympäri maailmaa. Hän johti Suomen kansallisoopperaa 2000-luvun alkuvuosina.

Nyt hän on toiminut keskeisessä roolissa säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden toteuttamisessa. Korhonen on Sibeliuksen syntymäkaupunki –säätiön (siirryt toiseen palveluun) johtaja sekä juhlavuoden projektiryhmän varapuheenjohtaja.

– Vuoden hämäläisellä 2015 ja Jean Sibeliuksella on paljon yhteistä. Molemmat ovat syntyneet Hämeenlinnassa, käyneet samaa Hämeenlinnan lyseota ja mikä tärkeintä; eläneet musiikista ja musiikille, kertoi maakuntajohtaja Timo Reina julkistamistilaisuudessa.

– Uusi vuoden hämäläinen on kuvannut kirjassa ”Minä ja Sibelius”, kuinka hänelle Sveitsissä ollessaan kantahämäläinen luonto nousi arvoon arvaamattomaan omana sielunmaisemana, aivan kuten Sibeliuksellakin, Reina kuvaili.

Vuoden hämäläisen valitsevat Hämeen liitto (siirryt toiseen palveluun) ja Yle Häme. Kunniamaininta myönnetään merkittävästä maakunnan ja sen asukkaiden hyväksi tehdystä työstä tai maakunnan tunnetuksi tekemisestä. Arvonimi myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000.