Raivokohtaus Karkkilan Alkossa toi ehdollista vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Karkkilan Alkossa riehuneen miehen ehdolliseen vankeuteen. Mies heitteli pulloilla henkilökuntaa ja vahingoitti kassakoneita. Mies oli jättänyt psyykenlääkkeensä ottamatta.

Alko
Punaviini
YLE

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Karkkilan Mäntylänkadulla sijaitsevassa Alkossa riehuneen miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli törkeästä vahingonteosta ja kolmesta pahoinpitelyn yrityksestä.

Mies saapui toissa keväänä Karkkilan Alkoon ja käski muiden asiakkaiden pysyä ulkona väittäen myymälän olevan kiinni. Mies raivostui, kun Alkon henkilökunta tuli hätistelemään häntä.

Mies alkoi heitellä myymälän pulloja kohti henkilökuntaa. Alkon työntekijät pakenivat miestä ulos ja jättivät hänet lukkojen taakse myymälään. Mies jatkoi riehumistaan rikkoen kymmeniä alkoholipulloja sekä osan kassalaitteista. Paikalle saapunut poliisi sai miehen rauhoittumaan ja ulos alkoholiliikkeestä. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Länsi-Uudenmaan kärjäoikeus pitää tekoa törkeänä suuren taloudellisen vahingon takia. Välikohtauksen vahingot kohoavat yli 25 000 euroon. Jälkien korjaaminen vei reilun viikon ja myymälä oli remontin ajan kiinni.

Karkkilan Alkossa riehunut 46-vuotias mies ei ole osannut kertoa syytä käyttäytymiselleen. Hän oli kuitenkin nauttinut pitkään runsaasti alkoholia ja jättänyt ottamatta hänelle määrätyt psyykenlääkkeet, minkä vuoksi käräjäoikeus katsoi hänet osittain syyntakeettomaksi. Myös vaadittuja vahingonkorvauksia kohtuullistettiin samasta syystä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen korvaamaan aiheuttamistaan vahingoista 5 800 euroa. Loput kulut jäävät Alko Oy:n ja vakuutusyhtiön tappioksi.

Artikkelia on muokattu 29.1.2015. Tekijä ei ollut tapahtumahetkellä humalassa toisin kuin alkuperäisessä artikkelissa kerrottiin.