1. yle.fi
  2. Uutiset

Rautaruukin ostanut SSAB taas yt-neuvotteluihin

Teräsyhtiö SSAB kertoo aloittavansa yt-neuvottelut tällä kertaa jakeluliiketoiminnan puolella. Neuvottelujen piirissä on yli sata ihmistä Suomessa ja parikymmentä työpaikkaa on uhattuna.

Kotimaan uutiset
SSAB Raahe
Kimmo Hiltunen / Yle

Teräsyhtiö SSAB aloittaa yt-neuvottelut jakeluliiketoiminnassaan Suomessa. Neuvottelujen piirissa ovat toimihenkilöt ja ja ylemmät toimihenkilöt. Neuvottelujen piirissä on yli sata työntekijää Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Kouvolassa, Oulussa, Raahessa, Tampereella ja Turussa.

Työvoiman vähentämistarpeeksi arvioidaan 20 työntekijää.

SSAB kertoi muutama päivä sitten aloittavansa yt-neuvottelut konsernitoiminnoissaan. Näiden neuvottelujen piiriin kuuluu yli 250 työntekijää ja vähennystarve on 35 ihmistä. Näiden neuvottelujen piiriin kuuluu työntekijöitä esimerkksi tietohallinnosta, taloudesta, viestinnästä, markkinoinnista, laki- ja strategiatoiminnoista sekä henkilöstöhallinnosta.

Neuvottelut liittyvät viimevuotiseen SSAB:n ja Rautaruukin yhdistymiseen, jonka yhtenä tavoitteena oli saada aikaan noin 150 miljoonan euron kustannussäästöt.

Henkilöstön vähennykset on tarkoitus tehdä tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Lue seuraavaksi