Korkeasaaren kissanristiäiset: leijonanpennuille intialaiset nimet

Korkeasaaren eläintarha kaipasi yleisön apua viime keväänä syntyneiden pentujen nimeämisessä. Ehdotuksia sateli kaikkiaan reilut 7 500. Naaraspennut tottelevat nyt nimiä Gina, Gira ja Gita intialaisen kotiseutunsa mukaan.

Kotimaa
Korkeasaaren leijonanpennut saivat intialaiset nimet.
Korkeasaari/ Mari Lehmonen

Aasianleijonakolmoset ehtivät telmiä melko tovin ilman kutsumanimiä. Ideana oli löytää viime keväänä eläintarhassa syntyneelle naaraspennuille G-kirjaimella alkavat nimet. Korkeasaari pyysikin yleisön apua nimeämisessä ja toivoi, että nimet viittaisivat leijonien ominaispiirteisiin tai niiden kotiseutuun Luoteis-Intiassa.

Ehdotuksia tulvi kaikkiaan reilut 7 500. Kissalaakson eläintenhoitajat poimivat pennuille nimiksi helpot ja ytimekkäät Gina, Gira ja Gita.

Gira on johdateltu intialaisen Girin kansallispuiston nimestä, missä erittäin uhanalaisia aasianleijonia elää. Gina merkitsee voimakasta naista ja Gita laulua.

Yleisö oli ehdottanut Gina-nimeä liki 200 kertaa. Myös Gira ja Gita sai kymmeniä puoltoääniä.

Pennut ovat kasvaneet vauhdilla ja pikkupallerot ovat lähes 40-kiloisia. Kolmikko ulkoilee päivittäin, tosin vielä vanhempiensa valvonnassa. Iso osa vuorokaudessa kuluu kuitenkin lämpimissä sisätiloissa.

Korkeasaaressa aasianleijonia on kasvatettu vuodesta 1992, jolloin Intian valtio lahjoitti yhdeksän leijonaa eurooppalaisille eläintarhoille lisääntymistä varten.

Eläintarhojen suojeluohjelmaan kuuluvia aasianleijonia on Euroopassa noin sata yksilöä, ja luonnossa niitä arvioidaan olevan vain 350.