Perttu Kauppinen Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajaksi

Mediatalo Esan palvelukseen 36-vuotias Kauppinen astuu tammikuun lopussa. Aikaisemmin hän on työskennelyt muun muassa Helsingin Sanomissa.

Kotimaa
Perttu Kauppinen
Katja Luoma / ESS

Etelä-Suomen Sanomia julkaiseva Mediatalo ESA on saanut uuden päätoimittajan Perttu Kauppisesta. Kauppinen aloittaa uudessa tehtävässään maanantaina 26. tammikuuta.

Esan Kirjapainon hallituksen puheenjohtaja Jarkko Haukilahti sanoo tiedotteessa, että Kauppisella on vahva journalistinen tausta ja kokemusta muutoksen johtamisesta.

Aiemmissa tehtävissään Kauppinen ollut toteuttamassa median digitalisoitumiseen liittyviä kehityshankkeita, jatkaa Haukilahti.

Ennen Mediatalo Esaa Kauppinen oli Helsingin Sanomien palveluksessa, jossa hän työskenteli viime syksyyn saakka digitaalisista sisällöistä vastaavana toimituspäällikkönä.

– Kiinnostuneena ja iloisena tulen Etelä-Suomen Sanomiin. Pääsen mukaan perinteikkääseen mediaan, jota voimme yhdessä taitavien toimittajien kanssa viedä modernimpaan suuntaan.

Etelä-Suomen Sanomien tuleva päätöimittaja Kauppinen ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole valmis avaamaan, millainen on perinteikkään maakuntalehden modernimpi suunta.

– Vielä ei ole linjavetojen aika. Modernimpi ote tarkoittaa lähinnä sitä, että olemme yhä paremmin mukana asukkaiden arjessa, Kauppinen sanoo.

Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajaksi Perttu Kauppinen nousee, kun lehtitalo päätti edellisen päätoimittajan Heikki Hakalan työsuhteen viime syksynä.