Titanicilta selviytyneen kirjeestä maksettiin yli odotusten – kirjoittajan epäiltiin lahjoneen miehistöä

Pariskunta pääsi lähtemään uppoavasta laivasta pelastusveneellä, jossa oli vain 12 ihmistä. Tilaa olisi ollut 40:lle.

Ulkomaat
Matkustajalaiva Titanicin pelastusveneen tarkka jäljennös.
Matkustajalaiva Titanicin pelastusveneen tarkka jäljennös.EPA

Matkustajalaiva Titanicilta selviytyneen brittiaristokraatin kirje on myyty huutokaupassa Bostonissa Yhdysvalloissa yli 11 000 dollarilla eli noin 10 000 eurolla.

Kirjeen kirjoittajasta lady Lucy Duff-Gordonista ja hänen puolisostaan sir Cosmo Duff-Gordonista tuli aikoinaan halveksunnan kohteita, kun selvisi, että heidän pelastusveneessään oli vain 12 ihmistä, joista seitsemän oli miehistön jäseniä. Tilaa olisi ollut 40 ihmiselle.

Pariskunnan epäiltiin lahjoneen miehistön jäseniä, jotta nämä eivät palaisi uppoavalle alukselle hakemaan lisää ihmisiä pelastusveneeseen. Brittitutkijat eivät kuitenkaan löytäneet väitteille perusteita.

Lucy Duff-Gordon kirjoitti nyt myydyn kaksisivuisen kirjeen Lontoossa kuukausi katastrofin jälkeen. RR Auction myy tasaiseen tahtiin Titaniciin liittyviä esineitä. Huutokauppa ennakoi, että kirjeestä olisi huudettu 6 000 dollaria.

Noin 1 500 ihmistä kuoli Titanicin upottua neitsytmatkallaan 15. huhtikuuta 1912 sen törmättyä jäävuoreen. Laiva oli matkalla Southamptonista New Yorkiin.

Lähteet: AFP