Kymmenet rekkakuskit osoittivat mieltään Lahdessa, Tampereella ja Turussa – video

Turussa mielenilmaukseen osallistui runsaat 60 ja Tampereella ja Lahdessa 30–40 rekkaa, poliisilaitoksilta kerrotaan. Tapahtumat sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti.

Kotimaa
Rekkamielenosoitus

Kymmenet rekkakuskit ovat osoittaneet mieltään Lahdessa, Tampereella ja Turussa, poliisilaitoksista arvioidaan. Suomen Kuljetus ja Logistiikka -järjestön eli Skalin mukaan mielenilmauksissa vaadittiin laittoman, lähinnä rajan yli tulevan, kuorma-autoliikenteen valvonnan tehostamista.

Järjestöstä kerrotaan, ettei Skal ole mielenilmausten järjestäjätaho, mutta myös se kannattaa valvonnan tehostamista. Tehostamisen puolesta on osoitettu mieltä aiemmin joulukuussa eduskuntatalolla.

Mielenilmaukset alkoivat kolmessa eri kaupungissa aamupäivällä kello 11 ja päättyivät puolenpäivän jälkeen. Poliisilaitosten mukaan rekkakulkueet sujuivat rauhallisesti.

– Turussa kulkueessa ajoi runsas 60 ajoneuvoa. Kaikki sujui kuten oli suunniteltu eikä ongelmia ollut, vanhempi konstaapeli Ari Salminen sanoo.

Sekä Tampereella että Lahdessa mielenilmauksissa oli mukana 30–40 ajoneuvoa. Ylikonstaapeli Antti Reijula kertoo, että Lahdessa kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät ajoivat kaupungin eteläosasta länteen Hollolan puolelle. Kulkue ajoi poliisisaattueessa.

Komisario Arto Rajala Sisä-Suomen poliisilaitokselta sanoo, että Tampereella tapahtuma sujui "erittäin rauhallisesti ja tyylikkäästi". Ennakkoon oli sovittu, ettei paikalle tulla perävaunujen kanssa.

Letka päätyi Tampereen keskustaan Hämeenpuistoon.

– Siellä oli poliisi osittain liikennettä ohjaamassa, niin kuin poliisin tehtävä on, kun on tämmöinen kokoontuminen. Poliisi oli parilla partiolla turvaamassa, että asia menee tyylikkäästi, Rajala sanoo.