HS: Viisi entistä ministeriä tuomitsee uuden Vuotoksen

Viisi entistä ministeriä jätti perjantaina tuomitsevan mielipiteen maakuntakaavasta, jossa valmistellaan Kemihaaran tulvansuojeluallasta. Heidän mielestään kyse on jo kuopatun Vuotoksen altaan uudelleen henkiin herättämisestä. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Pertti Salolainen
Kokonjärvi
Luontoa Kemihaaraan suunnitellun monikäyttöaltaan alueellaEsko Puikko / Yle

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että vihreiden Satu Hassi, Heidi Hautala ja Pekka Haavisto, sekä kokoomuksen Sirpa Pietikäinen ja Pertti Salolainen arvostelevat lappilaisten hanketta tulvansuojelualtaasta alueella, josta osa kuuluu EU:n suojeluohjelmaan.

- Korkein hallinto-oikeus kumosi Vuotoksen altaan vesiluvan suurten ja laajalle ulottuvien vahingollisten ympäristövaikutusten takia ja nämä perusteet ovat edelleen voimassa, Satu Hassi sanoo Helsingin Sanomissa.

Pertti Salolainen sanoo Lapin Kansassa (siirryt toiseen palveluun), että Vuotoksen suojelun kannalta keskustan ja kokoomuksen hallitus olisi huonoin yhdistelmä. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut kannattavansa altaan rakentamista ja kokoomuksen edustajista enemmistö ja Salolaisen mukaan taivuteltavissa altaan kannalle.