Kissatarinat, jotka olisivat voineet päättyä huonosti: Reiska, Iltatähti ja Sumu

Reiskan korvat ovat paleltuneet ja naama on arpia täynnä, mutta se ei estä Reiskaa olemasta kiltti kaikille. Iltatähden hylkäsi vuokralainen. Sumulla on jäljellä enää yksi hammas.

ilmiöt
Kolmen kissan kuvakollaasi
Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnalainen Kissakoti Kattila (siirryt toiseen palveluun) on toiminut kissojen turvakotina jo 20 vuotta. Kattilassa on koettu monta kissatarinaa. Tässä niistä kolme.

Reiska luukutettiin 2010

Reiska on asustellut Kattilassa vuodesta 2010 asti. Sitä ennen se eli villinä, mutta luukutettiin kiinni Vanajanlinnan liepeiltä Hämeenlinnassa. Pakkanen oli repaloittanut Reiskan korvat ja naamasta löytyi arpi poikineen. Kolli oli viettänyt reipasta ulkoilmaelämää.

Reiskan paras kaveri on Pulla.

Kattilassa Reiska oli aluksi arkaa poikaa, mutta tottui vähitellen talon tapoihin. Arkuutensa takia se ei löytänyt uutta kotia, joten nykyään se kuuluu Kattilan vakiokissoihin.

Kattilasta Reiska löysi kuitenkin elämäntehtävänsä, sillä Reiska totuttaa uudet tulokkaat talon tavoille ja saa arimmat kissat esiin piiloistaan.

Reiskan paras kaveri on Pulla. Nykyään Reiska ei arkaile mitään muuta kuin imuria.

Reiska antautuu mielellään rapsutettavaksi. Yksi hammas kollilta tosin puuttuu, mutta se ei tahtia haittaa.

Iltatähti hylättiin vuokra-asuntoon

Iltatähti on musta ja sutjakka kissa, joka viihtyy kaverinsa Paukun kanssa. Nyt asiat ovat hyvin, vaikka kotia Kattilan ulkopuolelta ei olekaan vielä löytynyt.

Vuokranantaja huomasi vasta pari viikkoa häädön jälkeen, että asuntoon oli jäänyt kissa.

Iltatähdellä oli käydä huonosti, kun se hylättiin vuokra-asuntoon sen jälkeen, kun kissan omistaja sai häädön. Vuokranantaja huomasi vasta pari viikkoa häädöstä, että vuokralaiselta oli jättänyt jotain jälkeensä.

Huonokuntoinen kissa sai hoitoa Kattilassa ja toipui, mutta muistoksi koettelemuksesta jäi munuaisten vajaatoiminta. Sairauden kanssa tulee toimeen, kunhan muistaa pitäytyä erikoisruokavaliossa.

Sumu syö velliä

Sumu on ollut Kattilassa jo yli 10 vuotta. Kattilaan se tuli toisen kissan, Usvan, kanssa. Usva sai kodin, koska oli kesympi. Arkajalka Sumu jäi Kattilaan.

Vanha rouva on edelleen hyvin varovainen ja luikahtaa mielellään ainakin vieraiden tavoittamattomiin.

Sumulla on suussaan enää yksi hammas.

Sumulla on suussaan vain yksi hammas. Muut hampaat jouduttiin poistamaan niiden huonokuntoisuuden vuoksi. Kissavanhuksen ruokavalio onkin lähinnä velliä, vaikka rouva nappaa mielellään myös lihapalan. Ymmärtäähän sen, että vaihtelu virkistää.

Kun nälkä iskee, silloin Sumukin on rohkeampi. Se tulee lähelle ja jopa kiehnää.

Kattilassa on tällä hetkellä noin 75 kissaa, mikä on melko vähän. Parhaimmillaan kissoja on kissakodissa vilistänyt jopa 150. Kattila toimii lahjoitusten varassa.