Nostoköydet katkesivat, Jaavanmeren turmakone painui uudestaan merenpohjaan

Olosuhteet estävät malesialaiskoneen matkustamon uudet nostoyritykset. Turman 162 kuolonuhrista on löydetty nyt 70.

Ulkomaat
Suuria ponttooneita laivankannella.
Ponttooneita joilla lentokoneen runkoa nostetaan.EPA

Toinen yritys malesialaisen lentokoneen matkustamon nostamiseksi Jaavanmeren pohjasta on epäonnistunut nostoköysien katkettua.

Indonesian laivaston edustajan mukaan suurin ongelma ovat meren voimakkaat virtaukset. Toistaiseksi voidaan voi odottaa olosuhteiden helpottumista, Manahan Simorangkir sanoi.

Sukeltajat kiinnittivät lauantaiaamuna hylyn kylkiin kellukkeita. Niiden avulla hylky saatiin seitsemän metrin päähän pinnasta, mutta sitten osa kellukkeista tyhjeni ja hylky vaipui uudelleen pohjaan 30 metrin syvyyteen.

Toisen nostoyrityksen aikana matkustamosta ajelehti ulos yksi kuolonuhri, mikä nostaa löydettyjen ruumiiden määrän 70:een. Useimpien uhrien oletetaan olevan matkustamossa, mutta ruumiita ei voida toistaiseksi noutaa, sillä olosuhteet sisällä ovat liian vaaralliset pimeyden ja kelluvien esineiden ja irrallisten johtojen takia.

Koneen ohjaamo on meressä puolen kilometrin päässä matkustamon löytöpaikasta. Ohjaamon nostoa ei ole vielä aloitettu.

AirAsia-yhtiön lennolla joulukuun 28. päivänä Surabayasta Indonesiasta Singaporeen oli 162 ihmistä. Kaikki kuolivat, kun kone syöksyi mereen. Turman syytä selvitetään koneen mustien laatikoiden taltioimien tietojen perusteella.

Lähteet: AP