1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kääriäinen vaatii hallitukselta selvitystä kohua aiheuttaneesta Viron ilmaharjoituksesta

Seppo Kääriäinen (kesk.) kirjoittaa Facebookissa asian valmistelun olleen sotkuista ja epämääräistä. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Jussi Niinistö pitää Kääriäisen selvitysvaadetta perusteltuna.

Seppo Kääriäinen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) vaatii hallitukselta selvitystä paljon puhuttaneesta Viron Ämarin ilmaharjoituksesta. Kääriäinen kirjoittaa asiasta Facebook-sivuillaan.

Kääriäinen pitää asian valmistelua sotkuisena ja epämääräisenä. Hänen mukaansa vähintä, mitä hallitus voi tehdä, on antaa selvitys tapahtumien kulusta.

– Epäselvää on, oliko asia pääministerin laatimalla esityslistalla. Keskeneräinen asia vuotaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan "pyhimmästä" paikasta. Vasta oli sähläilyä Islannin harjoituksen tiimoilta, hän kirjoittaa.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) pitää Kääriäisen vaatimusta loogisena, koska Ämarin ilmaharjoitukseen liittyneessä tiedonkulussa on ollut ongelmia. Hän sanoo, että tapahtumien kulku on hyvä käydä läpi.