Saara Aalto: Bocellin keikalla ei tarvinnut kiirehtiä

Saara Aalto esiintyi sunnuntaina italialaisen Andrea Bocellin Helsingin konsertissa. Hän kuvaa Bocellia superystävälliseksi ja rauhalliseksi laulajaksi, joka kuitenkin jännitti keikkaansa.

kulttuuri
Saara Aalto
Sakari Mäkelä

Oulunsalolaislähtöinen Saara Aalto kertoo nauttineensa sunnuntain keikalla Andrea Bocellin kanssa siitä, että mihinkään ei ollut kiire. Hän vieraili italialaislaulajan Helsingin-keikalla viidessä kappaleessa.

– Oli tosi kiva, kun ei ollut, että äkkiä lavalle ja pois. Tuntui, että se oli oikeasti osa konserttia. Oli kotiyleisö, ja kaikki olivat niin fiiliksissä, ja Bocelli oli niin fiiliksissä.

Aalto kertoo, että Bocelli oli "superystävällinen ja rauhallinen". Hän anoo, että Bocelli kertoi etukäteen hänelle jännittävänsä omaa esiintymistään.

Aallolle tuli yllätyksenä, kuinka vähän heidän yhteisesiintymistään harjoiteltiin – etukäteen läpi käytiin vain puolitoista kappaletta.

– Aika hurjaa, että hän luotti minuun.

Bocelli saapui keikalle suoraan Italiasta ja lähti vielä samana päivänä pois.

Universumi kuuli toiveen

Bocellin kanssa esiintyminen täytti yhden Aallon haaveista. Kaikkein jännittävin hetki oli, kun tieto kutsusta tuli.

Aika hurjaa, että hän luotti minuun.

Saara Aalto.

– Se oli ehkä jännin hetki koko tässä jutussa. Puoli vuotta aikaisemmin olin miettinyt, että voi kun pääsisi Andrea Bocellin kanssa esiintymään ja miten se olisi mahdollista. Miten jokin universumi kuuli minun toiveeni?

Hän kertoo, että ennen kutsun varmistumista hänen piti vielä lähettää laulunäytteitään kuunneltaviksi.

Kiinassa "mennään ja tehdään"

Saara Aalto kertoo, että jo tiistaina jatkuvat muut työt ja hän menee studioon Teemu Roivaisen kanssa nauhoittamaan maaliskuussa julkaistavaa duettolevyä.

Maaliskuussa Aalto menee Kiinaan harjoittelemaan kiinan kieltään ja kiertämään paikkoja managerin kanssa. Hän uskoo, että luvassa on esimerkiksi esiintymisiä.

– Kiinalainen mentaliteetti on aika spontaani, että sitten mennään ja tehdään. En itsekään vielä tiedä, mitä se manageri on minulle siellä suunnitellut.