1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yleiset talonrakennustyöt

Huhumylly velloo Barents Centerin ympärillä – "Työt etenevät suunnitellusti"

Rakennusliike Lehdon mukaan työt jatkuvat huhtikuussa, kuten on aiottukin.

Kuva: Yle / Kyösti Vaara

Rakennusliike Lehto kiistää sanomalehti NSD:n väitteet (siirryt toiseen palveluun), joiden mukaan Barents Centerin rakennustyöt viipyvät rakennuttajan ja Lehdon sopimuskiistojen vuoksi.

NSD kertoo, että moni haaparantalainen poliitikko on huolissaan asiasta. Lehden tietojen mukaan Lehto ei jatka töitä, ennen kuin se saa takuut rahoituksesta. Haaparannalla on pantu merkille, että työt rakennustyömaalla ovat pysähtyneet.

Rakennusliike Lehto Oy:ssä Barents Center -hankkeen toteuttamisesta vastaava Mikko Kinnunen kertoo, että työt etenevät alkuperäisen suunnitelman mukaan.

– Työt jatkuvat huhtikuulla maanrakennustöillä. Raskas rakennus ja huono maapohja vaatii sen, että koko alue on paalutettava, Kinnunen kertoo.

– Rakennus on vesikatossa kuluvan vuoden lopussa.

"Neuvottelut ottavat aikansa"

Rakennusliike Lehto Oy:n toimitusjohtaja Timo Reiniluoto kertoo, että suuri hanke vaatii yritykseltä tarkkoja valmisteluja.

– Tässä on kyse pohjoissuomalaisittain varsin suuresta hankkeesta, jolloin joudutaan hiomaan yksityöskohtia paitsi meidän ja Consentin (rakennuttaja) välisessä urakkasopimuksessa, mutta myös heidän ja rahoittajien välisissä sopimuksissa. Se ottaa aikansa, Reiniluoto sanoo.

Reiniluoto vakuuttaa, että keskustelut rakennuttajan kanssa on käyty hyvässä yhteisymmärryksessä, eikä tilanteessa ole mitään poikkeuksellista.

– On ihan ymmärrettävää, että tällaisella keskikokoisella rakennusliikkeellä ei ole itsenään varaa investoida satoja miljoonia rakennushankkeeseen.

Barents Centeriin tulee kaupallisia tiloja sekä muun muassa monitoimiareena. Kerrosneliöitä rakennuksiin tulee yhteensä 12,5 hehtaarin verran. Hotellista tulee 23-kerroksinen.