Madonluvut sopimussakon rikkomisesta säikäytti hirsikoulusta haaveilevat Sysmässä   

Sysmän kunnanhallitus päätti äänin 7-2 pysyä Parmaco Oy:ltä tilatun vuokrakoulun kannalla. Vuokrasopimuksen purkua esittäneeseen valtuustoaloitteeseen kunnanhallitus vastasi kieltävästi samoin äänestysnumeroin.

Sysmä
Koululaisia Sysmässä.
Kirsti Pohjanväre / Yle

Sysmän valtuutetuille pidetyssä tiedotustilaisuudessa luettiin madonlukuja sopimuksen rikkomisesta ennen kokousta.

Parmaco Oy:n asiamies Valtteri Nieminen sanoi yhtiön hakevan tahallisesta sopimusrikkomuksesta korvauksia oikeusteitse. Vuokrasopimuksen ehdot ovat tiukat ja siksi Niemisen mukaan lähdettäisiin siitä, että vahingonkorvaus olisi koko vuokrasumma lisättynä 12 kuukauden lisävuokralla sopimussakon rikkomisesta. Kyse olisi siis miljoonista euroista.

Myyntijohtaja Timo Myllynen Parmaco Oy:sta kertoi sysmäläisvaltuutetuille vuokratilojen valmistuksen lähtevän käyntiin tällä viikolla.

Koulua tulevat rakentamaan 80 työntekijää Pyhäjoen ja Leppävirran tehtailla. Näiden ihmisten lomauttaminen neljäksi kuukaudeksi tulisi kalliiksi, sanoi Myllynen. Kaikki rakentamiseen liittyvät lvi-, sähkö- ja muut sopimukset ovat niin ikään valmiita.

Parmaco Oy:n edustajat lukivat madonlukuja ja muistuttivat, että sopimus vuokrakoulun rakentamisesta on tiukka molemmille osapuolille, koska 7000 neliön koulun pitää olla valmis jo elokuussa.

Sysmän kunnanvaltuusto alkaa käsitellä vuokrakoulun sopimuksen purkua ja hirsikoulun rakentamista sen sijaan maanantaina illlalla kello 19.00.