Korsnäsin pommiräjäytyksestä epäilty mies on tunnustanut

Korsnäsissä joulukuussa tapahtuneesta räjäytyksestä epäilty mies on tunnustanut teon kuulusteluissa, kertoo poliisi. Rivitalon autokatoksessa sattuneessa räjähdyksessä loukkaantui korsnäslainen nainen, joka oli mennyt aamulla autolleen.

Kotimaa
Kornäsin pommiräjähdys.
Kati Enkvist / Yle

Korsnäsin joulukuisesta pommiräjäytyksestä epäilty vaasalaismies on tunnustanut. 59-vuotiasta miestä on kuulusteltu useita kertoja ja aikaisemmin hän on kieltänyt syyllisyytensä.

Joulukuussa tapahtuneessa pommiräjähdyksessä loukkaantui korsnäsilainen nainen. Hän oli menossa autolleen, kun pommi räjähti. Poliisilla on vahva epäilys, että mies on suunnitellut tekoa pidempään. Miestä epäillään todennäköisin syin murhan yrityksestä.

Pommi oli itse rakennettu

Mies on poliisin kuulusteluissa kertonut asentaneensa rakentamansa pommin autoon. Jo aiemmin oli selvinnyt, että epäillyllä miehellä on panostajan lupakirja ja että hän on kokenut räjähteiden käyttäjä.

Poliisin kuulusteluissa mies on yksityiskohtaisesti pystynyt kuvailemaan räjähteen, sen paketin ja myös laukaisumekanismin sekä asennukseen ja paikkaan liittyvät seikat.

Räjähdyksessä loukkaantunut nainen on kotiutunut viime viikolla sairaalasta. Tapauksen esitutkinta valmistuu huhtikuun loppuun mennessä ja siirtyy sen jälkeen syyteharkintaan.