Risto Räppääjä riimittelee rahasta ja ahneudesta

Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa viihdyttää uudella elokuvallaan sekä lapsia että aikuisia. Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri -elokuva käsittelee muun muassa rahan ja omaisuuden vaikutusta ihmisen onnellisuuteen.

kulttuuri
Samuel Shipway Risto Räppääjä ja Liukas Lennart -elokuvassa
Artista Filmi Oy

Helmikuun puolivälissä elokuvateattereihin saapuva _Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri _-elokuva istuu hyvin taantuman synkistämään Suomeen. Naantalissa kuvatussa elokuvassa heijastellaan rahan ja omaisuuden vaikutusta elämään ja onnellisuuteen.

Timo Koivusalon ohjaama vauhdikas lastenelokuva saa onnellisen lopun, ja tarinan ahneelle konnallekin irtoaa paikka yhteiskunnassa.

– Onko se prosentti vai kaksi, jotka omistavat suurimman osan koko maailman varallisuudesta. Enpä tiedä, heittelevätkö he kärrynpyöriä ja naureskelevatko päivät pitkät.

– Se on aika totista hommaa hallinnoida sitä kaikkea. Sillä tavalla Sinikka ja Tiina Nopolan käsikirjoitus osui ajan hermoon, Koivusalo kiittelee.

Haasteena viihdyttää koko perhettä

Elokuvan tarinassa Risto Räppääjää odottaa yllätys. Hän saa kuulla olevansa kaukaisen sukulaisen tuleva perijä. Rasavillistä Ristosta pitää koulia hienotapainen nuori herra, jonka käytös kelpaisi vaikka hoviin.

Olen halunnut tehdä sellaisen elokuvan, että koko porukka saa yhteisen kokemuksen. Että löytyisi sellainen taso, jolle myös aikuiset voivat nauraa.

Timo Koivusalo

Nelli alkaa kuitenkin epäillä, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää, ja seikkailu tempaa kiemuroihinsa myös Rauha-tädin.

Timo Koivusalo on halunnut tehdä sellaisen elokuvan, jonka parissa koko perhe voi viihtyä.

– Minulla on kolme lasta, ja me katsomme aika paljon elokuvia. Aika monet elokuvat ovat olleet lasten mielestä hyviä, mutta itse olen melkein nukahtanut puolessa välissä.

Ohjaajan mielestä koko perheen elokuvan hienous ja vaikeus on se, että filmin pitää viihdyttää sekä eri-ikäisiä lapsia että heidän vanhempiaan ja isovanhempiaan.

– Olen halunnut tehdä sellaisen elokuvan, että koko porukka saa yhteisen kokemuksen. Että löytyisi sellainen taso, jolle myös aikuiset voivat nauraa. Sellainen, mitä pienimmät eivät edes ymmärrä.

Jatko riippuu rahasta

Kaksi Risto Räppääjä -elokuvaa ohjannut Timo Koivusalo haluaisi tehdä sarjaan lisää filmejä.

Jos mahdollisuus avautuu, niin riemumielin tekisin uuden Räppääjän.

Timo Koivusalo

– Jos sellainen mahdollisuus avautuu, niin riemumielin tekisin uuden Räppääjän. Meillä on niin kiva tiimi, että kuvauksissa oli todella hauskaa.

Jatkosuunnitelmat riippuvat kuitenkin muun muassa rahoituksesta.

– Pienen yksityisyrittäjän arki on aina se toinen realismi. Täytyy katsoa, kuinka käy. Mutta ainahan sitä pitää jotain tehdä, Koivusalo toteaa.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina, 13. helmikuuta.