Etelä-Karjalan liitto: Parikkalalle saatava kansainvälisen rajanylityspaikan status vuonna 2018

Etelä-Karjalan liitto ei anna periksi. Liiton mielestä Suomen hallituksen olisi käynnistettävä neuvottelut Venäjän viranomaisten kanssa tänä keväänä, jotta Parikkalan raja-asemalle saataisiin vuonna 2018 kansainvälisen rajanylityspaikan status.

liikenne
Parikkalan raja-asema
Parikkalan tilapäisen raja-aseman kautta kulkee pääasiassa puutavara-autoja.YLE Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan liitto kiirehtii Parikkalan tilapäisen rajanylityspaikan kansainvälistämistä. Liiton mielestä maan hallituksen olisi käynnistettävä suunnitelmat, neuvottelut ja noottien vaihto Venäjän viranomaisten kanssa vielä tänä keväänä.

Seuraavan hallituksen olisi puolestaan varattava Rajavartiolaitokselle ja Tullille uuden kansainvälisen ylityspaikan tarvitsemat riittävät henkilö- ja muut resurssit.

Parikkalan tilapäisen rajanylityspaikan kansainvälistämiseen liittyy lisäksi Kolmikantaan johtavan valtatie 6:n liittymän ja rautatien ylittävän sillan korjaaminen. Se olisi mahdollista toteuttaa Kaakkois-Suomen ja Venäjän välisen ENI-ohjelman tuella. ENI-ohjelman rahoitusmahdollisuuksia voitaisiin tarvittaessa hyödyntää myös rajanylityspaikan infrastruktuurin parantamisessa.

Etelä-Karjalan liiton tavoitteena on saada Parikkalalle kansainvälisen rajanylityspaikan status vuonna 2018. Liitto on valmis osallistumaan ja myötävaikuttamaan tarvittavaan suunnittelutyöhön ja infrastruktuurin rakentamiseen.

Etelä-Karjalan liiton edustajat esittelivät näkemyksiään sisäasiainministeriön kuulemistilaisuudessa viime viikolla.