Kuopiolaiset terveysteknologiayritykset pääsivät mukaan kilpailtuun kasvuohjelmaan

Mega Elektroniikka ja Newicon on valittu mukaan Horisontti 2020 -ohjelmaan ja ensimmäisen vaiheen rahoituksen saajiksi. Ohjelma on tarkoitettu voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville yrityksille.

Digitaalinen terveydenhoito
Terveyselektroniikan tuotteita
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiolaiset terveysteknologiayritykset Mega Elektroniikka ja Newicon on valittu mukaan Horisontti 2020 -ohjelmaan ja ensimmäisen vaiheen rahoituksen saajiksi.

Mega Elektroniikka selvittää 50 000 euron rahoituksen turvin kehittämänsä kertakäyttöisen EEG-pannan jolla voidaan mitata tajuttoman tai tajunnaltaan alentuneen potilaan aivotoiminnan häiriöitä kaupallista konseptia.

Newicon puolestaan selvittää suonensisäisten antibioottien valmistusta varten kehitetyn automaatiojärjestelmän potentiaalia kansainvälisillä markkinoilla.

Horisontti 2020 -ohjelman SME-instrumentin rahoitus on kohdennettu voimakasta kansainvälistä kasvua tavoitteleville pk-yrityksille. Rahoituksen määrä on ensivaiheessa 50 000 euroa ja toisessa vaiheessa 0,5 - 2,5 miljoonaa euroa.

Kilpailu EU-rahoituksesta oli kovaa - ohjelmaan jätettiin yli 1900 hakemusta, joista rahoitettaviksi valittiin 178 projektia. Suomesta rahoitusta on tähän mennessä saanut yhteensä 14 yritystä.