1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

F-Securen Hyppönen Facebook-sivujen kaatumisesta: Palvelunestohyökkäyksestä ei varmuutta

Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo, että sivujen alhaallaolo 40 minuutin ajan on poikkeuksellisen pitkä aika Facebookin kaltaiselle jättimäiselle järjestelmälle.

internet
Mikko Hyppönen.
Mikko Hyppönen.Yle

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan vielä ei voi sanoa, oliko Facebookin ja Instagramin aamuisten toimintahäiriöiden taustalla palvelunestohyökkäys. Hänen mukaansa sivustojen alhaallaolon syy selvinnee myöhemmin tänään.

Facebookin ja Instagramin toiminnassa oli tiistaiaamuna useita maita koskevia häiriöitä. Katkos kesti aamulla noin 40 minuuttia.

– Vaikka se ei reealimaailmassa kovin pitkä aika olekaan, niin se on poikkeuksellisen pitkä palveluiden alhaallaolo Facebookin kaltaiselle jättimäiselle järjestelmälle, Hyppönen sanoo.

Lizzard Squad -ryhmittymä on vihjaillut verkossa olevansa sivustojen alhaallaolon takana. Hyppönen ei ota kantaa, voisiko kyseinen ryhmä olla teon takana.

– Tämä on aikamoinen temppu, ei näitä sivuja niin vain kaadeta. Toisaalta ennen joulua olisi ollut vaikea uskoa, että tämä samainen ryhmä olisi kyennyt kaatamaan Sonyn ja Xboxin peliverkot, pohtii Hyppönen.

Lue seuraavaksi