Tampereen kummallinen ampumatapaus vaikuttaa onnettomien sattumien summalta

Tampereen Kalkun sunnuntainen ampumatapaus vaikuttaa harhalaukaukselta. Poliisi pitää mahdollisena, että luoti on ammuttu yli kilometrin päässä ja se on kimmonnut miehen jalkaan.

Kotimaa

Poliisi on saanut lukuisia havaintoja sunnuntai-iltana Tampereen Kalkunvuorenkadulla sattuneesta ampumistapauksesta. Pyörää taluttanut mies sai yllättäen isokaliiberisen käsiaseen luodin jalkaansa, mutta vamma jäi melko lieväksi.

Alueella asuvien ihmisten mukaan Kalkussa oli tapahtuma-aikaan kuulunut useita laukauksia Mustavuoren laskettelukeskuksen läheltä. Alueella on mm. vanha sorakuoppa.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että viimeisen laukauksen jälkeen on kuulunut metallinen kilahdus ikäänkuin luoti olisi osunut johonkin metalliesineeseen. Äänihavaintojen perusteella laukaukset on ammuttu klo 21.25 aikaan.

Matkaa osumapaikalle Kalkunvuorenkadulle on yli kilometri. Poliisi pitääkin mahdollisena että luoti olisi harhautunut kauempaa miehen jalkaan.

Poliisilla ei kuitenkaan ole edelleenkään tietoa siitä, kuka ampuja on, mistä luoti tarkasti on ammuttu ja mikä ampujan motiivi on ollut.

Poliisi jatkaa edelleen asian selvittämistä ja pyytää ihmisiltä tietoa ja havaintoja ampumistapaukseen liittyen. Vihjeet voi jättää puhelimitse numeroon 050-3998024 tai sähköpostiin: pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).