1. yle.fi
  2. Uutiset

Omistajaohjausosaston Heliövaara: Jos ministerin kanta pysyy, palkkioita ei koroteta

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) vaati aiemmin tiistaina Fortumia ja Neste Oilia luopumaan hallituspalkkioiden korotuksista. Eero Heliövaaran mukaan ministerin kanta perustuu yhteiskunnalliseen tilanteeseen, kun taas nimitystoimikunta on katsonut asiaa yhtiön kehittämisen kannalta.

Kotimaan uutiset
Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Eero Heliövaara.
Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Eero Heliövaara.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Valtion omistajaohjausosaston päällikön Eero Heliövaaran mukaan ministeri Sirpa Paateron vaatimus Fortumin ja Neste Oilin hallituspalkkioiden korotuksista luopumisesta ei tullut yllätyksenä. Hän sanoo, että varsinainen päätös korotuksista tehdään yhtiökokouksessa, jossa ministeri käyttää ylintä valtaa.

– Olettaisin, että hän pitää omasta päätöksestään kiinni, niin palkkioita ei koroteta, Heliövaara sanoo.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) vaati aiemmin tiistaina Fortumia ja Neste Oilia luopumaan hallituspalkkioiden korotuksista. Heliövaaran mukaan Paateron näkemys oli varsin selkeä.

– Ministeri ottaa kantansa perustuen yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Nimitystoimikunta on ottanut kannan valtion ja omistajien eli yhtiön kehittämisen kannalta. Tässä on kaksi eri näkökulmaa, Heliövaara sanoo.

Lue seuraavaksi