Mehmet Hetemaj tuli Pohjanmaalle ja oppi murretta

SJK:n uusin pelaajahankinta Mehmet "Mehu" Hetemaj puki tänään ylleen Kerho-paidan ensimmäistä kertaa. 27-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on kokemusta Euroopan kentiltä ja maaotteluistakin. Seinäjoki on tuttu vain muutamasta vierasottelusta, mutta avoin nuorukainen uskalsi jo puhua Pohjanmaan murretta.

urheilu
SJK:n toimitusjohtaja Janne Kotamäki, Mehmet Hetemaj ja valmentaja Simo Valakari.
Aliisa Jaakkola / Yle

Seinäjoen nähtävyydet ja festivaalit ovat vielä Mehmet Hetemajlta näkemättä. SJK:n tiedotustilaisuuteen hän saapui suoraan rautatieasemalta. Kaupungin ilme ei monen mielestä näytä rautatieltä käsin kovin ilahduttavalta, mutta "Mehu" suhtautuu myönteisesti uuteen kotikaupunkiinsa.

– Ihan kivalta näyttää ja hyvillä mielin tulen tänne. Olen käynyt täällä pari kertaa pelaamassa viime kesänä, mutta siinä kaikki. Täytyy varmaan jonakin päivänä käydä vähän kävelemässä ja tutustumassa kaupunkiin, kertoo Hetemaj.

Hetemajn ja SJK:n sopimus kattaa kauden 2015, mutta siinä on optio seuraavallekin vuodelle. Lisäksi sopimuksessa on ulkomaansiirtopykälä, mikä tarkoittaa, että seura voi sopia pelaajan kaupasta myös kesken kauden.

Tuttuja kavereita SJK:ssa

Jalkapalloammattilainen on tottunut muuttamaan ja vaihtamaan joukkuetta. Viime vuosina Hetemaj on pelannut mm. Kreikassa, Italiassa ja Suomessa. Aina joukkueen vaihtaminen silti vähän jännittää.

SJK:n tuorein hankinta Mehmet Hetemaj kokeili taitojaan pöytäfutiksessa.
SJK:n tuorein hankinta Mehmet Hetemaj kokeili taitojaan pöytäfutiksessa. Aliisa Jaakkola / Yle

– Aluksi kestää opetella uusien pelikaverien nimetkin. Tästä joukkueesta sentään tiedän nimet ja muutama pelaaja on ihan tuttukin, mutta silti aina vähän jännittää, ei se pois lähde kokonaan, sanoo Hetemaj.

Sinänsä jatkuva muuttaminen paikkakunnalta toiselle ei häntä stressaa.

– Pitää mennä päivä kerrallaan ja keskittyä olennaiseen, Hetemaj sanoo.

Haluatko pohjalaiseksi?

Mehmet Hetemaj odottaa treenejä ja pelejä uudessa joukkueessa innolla. Hän aloittaa harjoitukset helmikuun alusta ja on käytettävissä peleissä heti sen jälkeen. Etenkin SJK:n pelitapa on kiehtonut.

– Olen pelannut SJK:ta vastaan ja tiedän, että tämä on pelaava joukkue. Sellaisesta pelitavasta tykkään itsekin, jossa ei roiskita, vaan pelataan alhaalta asti, luonnehtii Hetemaj.

– On kiva tulla nälkäiseen seuraan, jossa ei poljeta paikoillaan. Se antaa itsellekin motivaatiota, lisää Hetemaj.

Maailmankansalainen uskoo myös solahtavansa hyvin pohjalaiseksi. Murrekin jo taittuu, tosin toimittaja Pauliina Jaakkolan ystävällisella avustuksella.

– Mä lähären tästä ny pelaamahan, toistaa Mehmet Hetemaj ja nauraa.