Hyppää sisältöön

Kärsämäki jatkaa Attendon sote-asiakkaana

Kärsämäen kunta sai sote-palvelujen ulkoistamista koskevaan uuteen tarjouskilpailuun vastauksen vain Attendolta. Kilpailutus uusittiin markkinaoikeuden päätöksellä Terveystalon ja Coronarian tehtyä ensimmäisestä kilpailutuksesta valituksen.

Kärsämäki jatkaa sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaamista terveyspalvleuyritys Attendolta. Kunta erosi peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä vuodenvaiheessa, ja Attendo on tuottanut sote-palvelut siitä alkaen väliaikaisen sopimuksen nojalla. 

Kunnanjohtaja Riitta Hokkasen mukaan Attendon sote-palvelut Kärsämäelle jatkuvat seitsemän vuoden sopimuksella entisin ehdoin ja nykyisen sisältöisinä. Kuluvan vuoden puolivälissä voimaan astuvassa sopimuksessa on myös viiden vuoden jatko-optio.

Kunnanjohtaja ei ollut ihmeemmin hämmästynyt, kun uuteen kilpailutukseen tuli vain yksi tarjous: Attendolta.

– Nyt tehtävämme oli katsoa tarjoukset.

– Olemme koko ajan toimineet tehtyjen ratkaisujen mukaisesti. Jatkamme lähipalvelujen tarjoamista kuntalaisille edullisellä tavalla, toteaa Riitta Hokkanen.

Sähköiset reseptit palaamassa valikoimaan

Kärsämäen sote-palvelujen käyttäjät joutuivat vuodenvaihteessa yllättäen palaamaan paperille kirjoitettuihin resepteihin tietojärjestelmäongelmien vuoksi.

Väliaikaisena ratkaisuna käytössä on ollut peruspalvelukuntayhtymä Selänteen potilastietojärjestelmä.

– Sähköiset reseptit tulevat takaisin käyttöön maaliskuun alusta lähtien, kun Kärsämäen ja Attendon potilastietojärjestelmän käyttö aloitetaan, Riitta Hokkanen ennakoi.

.
.