Kajaanin kaupunginteatterin johtajaksi 11 hakijaa – joukossa tuttuja nimiä

Kajaanin kaupunginteatteriin valitaan uusi johtaja maalis-huhtikuun aikana. Haussa on kehittämishaluinen ja sitoutunut johtaja.

kulttuuri
Kajaanin kaupunginteatteri
Yle

Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen on tyytyväinen teatterinjohtajahakuun. Kaupunki haluaa teatteriinsa johtajan vähintään neljäksi vuodeksi.

– Haluamme sellaisen johtajan, joka haluaa kehittää Kajaanin teatteria ja sitoutuu ympäristöön. Vähintään puhutaan jostain neljästä vuodesta, mutta maksimissaan seitsemästä vuodesta.

Teatteri Takomosta Kajaaniin teatterinjohtajaksi tullut Miko Jaakkola palkattiin vuonna 2009 viideksi vuodeksi, mutta Jaakkola ehtii käyttämään myös optiovuotensa loppuun. Jaakkola jäättää pestinsä vuodenvaihteessa, mutta Tolosen mukaan pyrkimyksenä on saada uusi teatterinjohtaja paikalle ennen kuin Jaakkola lähtee lopullisesti.

– Tarkoitus on edetä nopeasti. Hakijoita tarkastellaan laajasti ja mietitään ketä haastatellaan. Uusi johtaja on tiedossa huhtikuuhun mennessä, sanoo Tolonen, joka on mukana valintaryhmässä.

Kajaanin kaupunginteatteri – Oulun läänin alueteatteri –liikelaitoksen teatterinjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 11 hakijaa:

Jukka Aaltonen, näyttelijä, Turku

Aleksander Anria, teatteriohjaaja, Helsinki

Anu Hälvä, ohjaaja, näyttelijä, laulaja, HUK, MuM

Helka-Maria Kinnunen, TeT, TeM

Anja Lappi-Hautamäki, kulttuurialan yrittäjä, MuM

Kaisa-Liisa Logrén, free lancer ohjaaja, TeM

Tiina Luhtaniemi, teatterinjohtaja, Savonlinna

Eino Saari, teatteri-ilmaisunohjaaja, Kajaani

Jussi Sorjanen, taiteellinen johtaja, ohjaaja, Lahti

Esa Suvilehto, näyttelijä FIA

Yksi hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen.

Henkilökunnalta kysytään mielipidettä

Teatterinjohtaja on siitä erikoinen pesti, että tulevat alaiset pääsevät sanomaan oman mielipiteensä asiasta.

Se on sellainen yhteisö, että jos henkilökunta ei tule toimeen johtajan kanssa, niin hommasta ei tule mitään.

Jari Tolonen

– Henkilöstön mielipiteet selvitetään laajasti. Jokainen pääsee lausumaan jotain ja hyvä näin. Se on sellainen yhteisö, että jos henkilökunta ei tule toimeen johtajan kanssa, niin hommasta ei tule mitään.

Kajaanin kaupunginteatterin koko henkilöstömäärä on noin 50. Teatterin budjetti on noin kolme miljoonaa euroa, johon sekä Kajaanin kaupunki että valtio laittavat 1,25 miljoonaa euroa. Budjetin loppuosa koostuu alueteatterin osuudesta. Oulun läänin alueteatterina Kajaanin kaupunginteatteri vie näytelmiä Kajaanin ja Kainuun ulkopuolellekin.

– Ajatus on että alueteatteri säilyy. Jos alueteatterin status menee, sitä ei saa takaisin. Sillä on iso painoarvo teatterille, sanoo Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.