Lumisateinen talvi on suosinut metsästyksen harrastajia

Talvi on ollut otollinen metsästyksen harrastajille Uudellamaalla. Metsästäjät ovat päässeet hyvin tuoreille jäljille, kun sopivin välein sadellut lumi on peittänyt vanhat jotokset.

metsästys
Ilveksen jäljet.
Ilveksen jälkiäYLE / Kalle Pallonen

Talvi on suosinut metsästäjiä tänä vuonna. Vähän väliä sadellut lumi on helpottanut jahtia myös esimerkiksi Vihdin ja Karkkilan riistanhoitoyhdistyksen alueella. Metsästäjät eivät ole olleet pelkästään koiran nenän varassa, vaan jälkiä on päästy seuraamaan omin silmin.

– Lumisateet ovat sopivin välein pyyhkineet vanhat jäljet, kertoo toiminnanohjaa Juha Sohlman.

Jahti on myös tuottanut varsin hyvin tulosta. Hirviluvista on käytetty runsaat 70 prosenttia.

Vihdin ja Karkkilan riistanhoitoyhdistyksen alueella suosituin metsästysmuoto on hirvi- ja peurajahti. Myös pienempiä saaliseläimiä pyydetään. Hirviä ja ilveksiä seudulla seudulla riittäää, mutta toiminnanohjaaja Juha Sohlmanin mukaan alueen jäniskannoissa ei ole kehumista.

– Rusakkokanta on kohtuullinen, ei ehkä niin paljon kuin takavuosina, mutta ihan kohtuullinen. Metsäjäniskanta on vähän vähemmässä. Meidän alueella on vähän sellaisia salometsiä, missä metsäjänis viihtyy. Jokunen on, mutta yleensä metsäjänistä ei oikein jahdatakaan. Annetaan mennä.