Ekstaasirinki jäi kiinni Helsingissä – kymmeniä tuhansia tabletteja takavarikoitiin

Suomeen tuotiin kahden edellisen vuoden aikana Hollannista noin 45 000 ekstaasitablettia. Poliisin mukaan tapaus paljastaa, että Helsingin yöelämässä liikkuu paljon huumeita.

Kotimaa
Takavarikoituja huumeita Helsingin poliisin tiloissa.
Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisi on paljastanut laajan ekstaasitablettien maahantuonti- ja levitysringin. Vuosina 2013 ja 2014 Suomeen on tuotu Hollannista yhteensä noin 45 000 ekstaasitablettia.

Valtaosa huumeista myytiin usean myyjän toimesta Helsingin yöelämässä, mutta myös muualla Suomessa. Maahantuonnista ja tukkukaupasta epäillään noin 50 henkilöä, joista 30 on ollut vangittuna.

– Tällä hetkellä vangittuna on edelleen 13 henkilöä, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Heikki Miettinen.

Epäillyt ovat pääosin nuoria, 18–30 -vuotiaita. Poliisin mukaan Helsingin ekstaasimarkkinat ovat olleet hyvin pitkälti nyt kiinni saatujen tekijöiden hallussa. Huumekauppaa on käyty varsinkin Helsingin keskustan yökerhoissa sekä niiden liepeillä.

– Ei ole suoranaisia viitteitä jengeihin. Tässä on kyse toisilleen tutuista kavereista, joilla on ollut hyvät yhteydet Hollantiin, josta huumeet ovat peräisin. Huumeet on tuotu Suomeen Ruotsin kautta.

Samojen tekijöiden epäillään levittäneen myös suuren määrän kokaiinia, amfetamiinia ja marihuanaa.

Tässä on kyse toisilleen tutuista kavereista, joilla on ollut hyvät yhteydet Hollantiin, josta huumeet ovat peräisin.

Heikki Miettinen

– Suurin osa tekijäkaartista on ulkomaalaistaustaisia, joista osa asuu pysyvästi Suomessa.

Helsingin yöelämässä liikkuu paljon huumeita

Poliisi onnistui takavarikoimaan esitutkinnan eri yhteyksissä yli 10 000 ekstaasitablettia. Turun tulli takavarikoi juttuun liittyen myös 4000 ekstaasitablettia viime elokuussa.

– Tapaus paljastaa selvästi, että Helsingin yöelämässä ja ravintoloissa liikkuu merkittäviä määriä huumeita, Miettinen jatkaa.

Esitutkinnassa tehtiin yhteistyötä muun muassa Turun tullin, Pohjanmaan poliisilaitoksen, Oulun poliisilaitoksen, Keskusrikospoliisin sekä Hollannin viranomaisten kanssa.