1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kulttuuri

Pippeli ja pimppi -laulu käännetään englanniksi

Ruotsalainen lastenlaulu on ladattu musiikkisivusto YouTubessa lähes viisi miljoonaa kertaa.

Kuva ruotsalaisen Snoppen och Snippan -lastenlaulun videolta.
Ruotsalainen lastenlaulu pippelistä ja pimpistä on noussut internet-hitiksi.

Nettihitiksi noussut ruotsalainen lastenlaulu pippelistä ja pimpistä käännetään englanniksi, Ruotsin tiedotusvälineet kertovat. Animaatiovideo, jota tähdittävät laulavat ja tanssivat sukupuolielimet, on katsottu internetissä lähes viisi miljoonaa kertaa.

– Ajattelimme, että olisi hauskaa jakaa teksti maailman kanssa, koska laulusta on tullut niin suosittu, eikä monilla ole aavistustakaan, mistä laulamme, laulun säveltäjä Johan Holmström kertoo.

Holmströmin mukaan hän halusi lähinnä kirjoittaa tekstiin hauskoja riimejä, kuten "popi-dopp-pop, snippedi snopp", jossa ainoa oikea sana on pippeliä tarkoittava "snopp". Musiikkivideo on kerännyt runsaasti myönteistä huomiota. Laulua on kehuttu muun muassa amerikkalaisella Daily dot -uutissivustolla (siirryt toiseen palveluun).

Laulun kääntämiseen on kuitenkin toinenkin syy.

– Olen nähnyt outoja käännöksiä YouTubessa. Ne ovat aika inhottavia.

Holmström korostaa, että laulussa ei ole mitään seksuaalista. Hän huomauttaa, että ainoa fakta, joka sukupuolielimistä tekstissä mainitaan, on että niiden kautta pissitään. 

Laulu on sävelletty ja animoitu musiikkivideo ohjattu lastenohjelmaan Bacillakuten, joka lähetetään Ruotsin television lastenkanavalla. Se julkaistiin YouTubessa kolme viikkoa sitten.