Lapland Hotels aloittaa Etelä-Suomen valloituksen – avaa hotellit Ouluun ja Tampereelle

Lapland Hotels avaa syksyllä hotellin Ouluun ja Tampereelle. Laplands Hotels konserni on tehnyt vuokrasopimuksen pääomasijoitusyhtiö Capman Oyj:n kanssa Oulussa ja Tampereella toimivista Holiday Inn hotellikiinteistöistä. Lapland Hotels avaa uudistetut hotellit kuluvan vuoden loka-marraskuussa.

talous
Lapland Hotels Olos Muoniossa
Muonion Oloksella vietetään pian 50 vuotisjuhlia. Ensimmäinen hotelli Olokselle valmistui 1965.Sauli Antikainen / Yle
Pertti Yliniemi
Lapland Hotels -konsernin hallituksen puheenjohtajaa Pertti Yliniemeä haastattelee Raimo Torikka.

Lapland Hotels -hotelliketjullla on kunnioitettavan pitkä historia yhtenä Lapin matkailun uranuurtajana. Yhtiöllä on kuluvan vuoden aikana tiedossa vuosijuhlat hotellitoiminnan aloittamisen kunniaksi.

Pyrimme laajentumaan koko Suomeen

Pertti Yliniemi

– Olemme toimineet Lapissa 50 vuotta tänä vuotta ja meillä on täällä 13 hotellia, 1600 huonetta. Nyt ollaan sitten lähdössä suuntaan Etelä-Suomi, eli menemme tällä kertaa vuokralle kahteen hotelliin Ouluun ja Tampereelle, paljastaa Lapland Hotels -konsernin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi tuoreeltaan sopimuksen julkitulon jälkeen.

– Lapissa laajentuminen ei enää ole helppoa, tosin olemassa olevien hotellien kehittäminen ja lisärakentaminen on toki mahdollista. Tämä Lapin matkailuhan on pääsääntöisesti lomamatkailua. Nyt haluamme kuitenkin lähteä mukaan myös liikematkustukseen, perustelee Laplands Hotel yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi uutta aluevaltausta.

Vuokralaiseksi ydinkeskustaan

Sijoitusyhtiö Capman Oyj:ltä vuokratut hotellinkiinteistöt ovat kumpikin ihan ydinkeskustassa. Oulussa hotelli on Tuomiokirkon kupeessa ja Tampereella Tampere-talon läheisyydessä.

- Lapissa me omistetaan melkein kaikki hotellit, mutta kaupunkeihin on korkeampi kynnys tulla. Siellä ei ole rakennuspaikkoja, mutta siellä on valmiita hotelleja joita voi vuokrata. Yleensä kaikki ketjut ovatkin vuokralla, perustelee hotellien vuokraamista Yliniemi.

– Lapin hotellien käyttöasteet ja saavutettavuus ovat aika ongelmallisia kun taas näissä kaupungeissa molemmat hotellit sijaitsevat ihan keskellä kaupunkia ja käyttöasteet ovat noin kaksinkertaiset Lappiin verrattuna, kertoo Lapland Hotels -konsernin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi.

Pertti Yliniemi on toiveikas uusien hotellien tulevaisuudesta ja kaupunkien kehittymisestä.

– Merkittävissä yliopistokaupungeissa liikkuu aina paljon porukkaa. Oulussa varmasti tulee hotellien käyttöasteet nousemaan vielä jos Pyhäjoelle ydinvoimala nousee. Tampere on muutenkin keskittymä jossa on paljon tapahtumia, siellä kyllä tulemme pärjäämään, arvelee Pertti Yliniemi.

Alku Suomen valloitukselle

Lapland Hotels -konsernin perustaja Pertti Yliniemi myöntää olleensa aktiivinen syntyneen vuokrasopimuksen toteutumiseen.

Tuomme Lappi-brändiä esille

Pertti Yliniemi

– Kyllä me olemme etsineet muualta mahdollisuuksia toimia ja etsimme jatkossakin muista suomalaisista kaupungeista hotellipaikkoja. Pyrimme laajentumaan koko Suomeen, vahvistaa Pertti Yliniemi selkeästi yhtiön uuden strategian ja tavoitteet tulevaisuudelle.

Oulun ja Tampereen hotellisopimukset olivat siis avaus Lapland Hotels -hotelliketjun kasvattamisesta kansallisen hotelliketjuksi.

– Tämä oli hyvä avaus ja toivottavasti me tuomme jotakin uutta näihin kaupunkeihin. Joka tapauksessa ainakin Lappi-brändiä tuodaan esille, lappilaista lähiruokaa ja onhan Lapilla hyvä imago ja herättää sympatioita. Lisäksi kun olemme yksityinen suomalainen hotelliketju, niin sillä olla joillekin merkitystä, arvelee Pertti Yliniemi sitä, kuinka Lapland Hotelsin tulo otetaan vastaan Etelä-Suomen kaupungeissa.

Oulun ja Tampereen hotellikiinteistöissä aloitetaan remontit kesällä ja Yliniemen mukaan hotellien toiminta alkaa loka-marraskuussa Lapland Hotels -brändin hotelleina.