Junttan teki historiansa suurimmat kaupat Kazakstaniin: "Työtä tehdään laakerit punaisena"

Paalutuskoneita valmistava yritys pystyy kevään aikana palkkaamaan lisää työntekijöitä viime aikoina varmistuneiden isojen kauppojen ansiosta.

Paalu (Rakentaminen)
Työntekijä Junttanin tehtaalla Kuopiossa.
Timo Heikura / Yle

Kuopiossa paalutuskoneita valmistava Junttan Oy kertoo solmineensa historiansa suurimman kaupan. Yhtiö toimittaa Kazakstaniin alueen öljy- ja kaasuvarantojen hyödyntämiseen liittyviä laitteita ja infrastruktuuria.

Junttan ei paljasta kaupan rahallista arvoa. Toimitusjohtaja Pasi Porasen mukaan sen ja muiden viime aikoina varmistuneiden isojen kauppojen ansiosta Junttanilla tehdään nyt työtä "laakerit punaisena".

Kuopion Kylmämäessä työskentelee nyt 140 ihmistä. Uusia työntekijöitä on rekrytoitu hiljattain ja Poranen lupaa, että kevään mittaan työntekijöitä palkataan vielä lisää.

Yhtiö on ollut viime vuosien aikana vaikeuksissakin ja on joutunut vähentämään henkilöstöä, mutta juuri nyt on syytä hymyyn.

– Jatkoa katsotaan positiivisesti ja uusia tuotteitakin on kehitteillä. Henkilöstö on tehnyt hienosti töitä ja nyt on markkinakin tullut meille apuun. Norjaan saimme luovutettua Kynningsrud-yhtiölle lippulaivamme hiljattain ja tuotetarjontamme uusiutuu. Luottavaisin mielin olemme, sanoo toimitusjohtaja Poranen.

– Asiakkaidemme investoinnit eivät ole mitään impulssiostoksia: ne ovat monesti 10–20 vuoden päätöksiä, joita hierotaan pidemmän aikaa. Se, että olemme uskottava ja pitkäaikainen kumppani monille meidän asiakkaista, vie vaikeidenkin aikojen yli.

Junttan suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja huoltaa paalutuskoneita ja -laitteita sekä suunnittelee kaivukoneporausykiköitä.