1. yle.fi
  2. Uutiset

Voimaannuttava luonto on rahanarvoinen asia Kuhmolle

Kuhmon kaupunki käynnistää kevään aikana Green Care -hankkeen, jonka kautta pyritään työllistämään vaikeasti työllistyviä tai syrjäytyneitä. Tavoitteena on järjestää 120 ihmiselle työtä seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kuhmo
Kuvassa lumisia havupuita.
Iina Kluukeri / Yle

Kuhmon kaupunki asettaa paljon toiveita osin EU-rahoituksen turvin toteutettavaan Green Care -hankkeeseen. Yhteensä yli 800 000 euroa maksavan ja kolme vuotta kestävän luonnon voimaannuttavaan vaikutukseen luottavan hankkeen avulla on tarkoitus työllistää 120 henkilöä, laskee vs. kaupunginjohtaja Juhana Juntunen.

– Jos mitään ei tehtäisi, tilanne kävisi kalliiksi kaupungille. Aiemmin kustannukset tulivat kunnalle vasta 500 päivää jatkuneen työttömyyden jälkeen, nyt lasku tulee jo 300 päivän jälkeen. Green Care -hankkeella pyritään järjestämään työtä nimenomaan vaikeasti työllistyville ja syrjäytyneille.

Hanke luottaa siihen, että luonto ja luonnon ehdoilla tehtävät työt, kuten esimerkiksi maiseman-, puutarhan- ja puistonhoito, voimaannuttavat sosiaalisesti syrjäytyvää.

– Liikevoitto ei ole tavoitteena, vaan tavoite on puhtaasti saada osallistuja takaisin osaksi yhteisöä. Työt tehdään palkkaturvan avulla. Pidemmällä aikavälillä tarkoitus on tietysti saada osallistujat palaamaan kokonaan työelämään.

Kaupunki on jo palkannut projektipäällikön hankkeelle, ja seuraavaksi palkataan työntekijät. Ensimmäinen työllistettävä ryhmä on tarkoitus saada työhön jo ennen kesää.

Lue seuraavaksi