1. yle.fi
  2. Uutiset

Oululaisjoukkueet vahvistivat rivejään – fanien kampanja toi Hietaselle jatkosopimuksen

Jalkapallon Ykkösessä ensi kaudella pelaava AC Oulu on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen Janne Hietasen kanssa. Kakkosen seura OPS hankki takalinjoilleen nigerialaisen Nathan Iben.

urheilu
Ac Oulun puolustaja Janne Hietanen
Kati Jurkko / Yle

AC Oulu ja Oulun Palloseura kertoivat keskiviikkona pelaajahankinnoista.

AC Oulu kertoo, että Janne "Hietsu" Hietanen, 36, on saanut jatkosopimuksen. AC Oulun kannattajat järjestivät #Hietsu2015-kampanjan varojen keräämiseksi Hietasen jatkokautta varten.

– Hietsu pelasi viime kesänä nousujohteisesti upean kauden. Hänen vahvuutensa ovat pelinavaaminen, pääpeli kentän molemmissa päissä sekä erittäin vahva pelinlukutaito, sanoo tiedotteessa AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

OPS on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen nigerialaistoppari Nathan Iben, 21, kanssa. Nathan Ibe asuu Oulussa, ja hän on pelannut aiemmin muun muassa FC Kemissä.

– Odotan häneltä erittäin paljon. Hän tuo alakertaan hyviä vaihtoehtoja, koska hän pystyy pelaamaan muillakin paikoilla kuin topparina. Sanoisin, että tämä kaveri on parempi kuin Augustine Jibrin, joka pelasi meillä aikoinaan topparina, sanoo OPSin päävalmentaja Erkki Paananen.

Lue seuraavaksi