Sampsa Kataja tyrmää Porin salaisen työryhmän saaman arvostelun: "Juridiikka on mielipidelaji"

Porissa työryhmä selvittää kaupungin johdon toimintaa omistajaohjauksen johtamisessa. Muun muassa Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat ovat arvostelleet työryhmän työn salaamista.

Kotimaa
Sampsa Kataja.
Yle

Porin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) tyrmää Kuntaliiton johtavan lakimiehen Heikki Harjulan ja Tampereen yliopiston professorin Asko Uoti Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun) esittämän arvostelun.

Harjula ja Uoti arvostelevat Porin kaupunginhallituksen asettaman työryhmän päätöstä salata toimintansa ja johtopäätöksensä. Valtuustopuolueiden edustajien muodostama työryhmä tutkii sitä, miten kaupunginjohto ja -johtaja ovat harjoittaneet omistajaohjausta.

Tutkimus liittyy ennen joulua pidettyyn kaupunginhallituksen kokoukseen ja siihen, mitä ohjeita ja keneltä kaupungin puolelta on annettu kehitysyhtiö Prizztechin yt-neuvotteluihin.

Työryhmä tietää parhaiten, mitä se tutkii.

Sampsa Kataja (kok.)

Työ päättyy maanantaina

Työryhmää johtava Sampsa Kataja sanoo, ettei kommentoi "päivystävien dosenttien" puheita muuten kuin vanhan oikeustieteen opettajansa, professori Ari Saarnilehdon ohjeella uusille lakitieteen opiskelijoille.

– Juridiikka on mielipidelaji, tämä meille opetettiin kun aloitimme opinnot Turun yliopistossa. Työryhmä tietää parhaiten, mitä se tutkii, Kataja sanoo.

Katajan mukaan työryhmä selvittää työnsä tuloksia kaupunginhallitukselle maanantaina. Kaupunginhallitus tekee sen jälkeen päätöksen, miten asiassa edetään.