Raunistulan palotalon omistaja kiistää turvallisuuspuutteet

Turun Raunistulassa marraskuussa tuhoutuneen puukerrostalon omistaja sanoo, että talo oli paloturvallinen. Viranomaisten alustavien tutkimusten mukaan paloturvallisuudessa oli puutteita. Kerrostaloasunnon liedeltä alkunsa saanut tulipalo johti kahden ihmisen kuolemaan.

Kotimaa
Puukerrostalon sammutustyöt Turun Raunistulassa.
Raunistulan puukerrostalon sammutustöissä näytti tältä klo 7.50.Päivi Leppänen / Yle

Turun Raunistulassa tuhoutuneessa puukerrostalossa oli 17 asuntoa. Toinen uhreista löytyi asunnosta, josta palo alkoi, toinen naapurihuoneistosta. Useita ihmisiä joutui sairaalahoitoon.

Omistajayhtiön edustajan mukaan talon pelastussuunnitelma ja hätäpoistumistiet olivat ajan tasalla. Onnettomuustutkintakeskuksen alustavat tutkimukset puolestaan osoittavat, että talossa oli heikko paloturvallisuus, sillä palo oli levinnyt nopeasti asunnosta toiseen.

Poliisi ei epäile, että paloon liittyisi rikosta.

Raunioista on valitettu

Omistajan edustaja kertoo, että raunioiden purkutyöt ovat alkamassa lähiaikoina. Puutalon raunioista ja niiden savun hajusta on tullut muutama valitus Turun kaupungin rakennusvalvontaan. Kaupunki myönsi rakennukselle purkuluvan joulukuussa.

– Lain mukaan rakennus olisi purettava kolmen vuoden kuluessa, mutta valitusten takia voimme tarvittaessa vaatia purkutöiden nopeuttamista, sanoo rakennusvalvontajohtaja Reima Ojala.

Ojala muistuttaa, että rakennuksen omistajalle on annettava kohtuullinen aika purkutöihin.

Onnettomuustutkinta palosta valmistuu huhtikuussa.

– Tutkinnan tavoitteena on estää vastaavanlaiset onnettomuudet, sanoo tutkinnanjohtaja Kai Valonen.

Omistajayhtiön edustaja ei halunnut nimeään julkisuuteen.