1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vantaa vei kiinteistöyhtiöiden epäselvyydet poliisin syyniin

Vantaa tutkituttaa kiinteistöyhtiöidensä epäselvyyksiä poliisilla. Tutkintapyyntö koskee kolmen tytäryhtiön taloudellisia epäselvyyksiä.

Kotimaan uutiset
Vantaan vaakuna.
Vantaan taloudessa on elpymisen merkkejä.YLE

Poliisille jätetty tutkintapyyntö Vantaan kiinteistöyhtiöiden epäselvyyksistä koskee Kiinteistö Oy Kehäsuoraa, Kiinteistö Oy Itäkehäa ja Kiinteistö Oy Kehäporttia.

Kaikki kolme kuuluvat Vantaan kahdeksantoista taloudellisesti merkittävimpien ja keskeisimpien tytäryhtiöiden joukkoon.

Asia on mennyt poliisille Vantaan sisäisen tarkastuksen kehotuksesta. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen on jättänyt tutkintapyynnön, mutta ei muuten kommentoi asiaa.

"Tapaus on vakava"

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kokoomuksen Tapani Mäkinen pitää tapausta vakavana. Niin vakavana, että kaupunginhallitus on jo vaihtanut yhtiöiden hallitukset.

Mäkinen ei ole sitä mieltä, että kaupungin toimintojen yhtiöittäminen johtaisi kontrollin karkaamiseen kuntapäättäjien käsistä.

– Helposti tässä on vedettävä tämä yhtälö, mutta ei se pidä paikkaansa. Kun omistajaohjauksen tarpeeksi riittävällä tasolla toteuttaa ja toisaalta yhtiössä hallinnon vielä paremmin kuin tähän saakka on tehty, kaikki on hallittavissa.

Mäkinen ei halua vielä arvioida kuinka merkittäviä vahinkoja kaupungille on mahdollisesti aiheutunut.

– Vantaan kaupungin kaikessa toiminnassa korostetaan läpinäkyvyyttä ja hyvää hallintotapaa. Sisäisen tarkastuksen tehtävä on omalta osaltaan varmistaa tämä toimintatapa myös yhtiöissä. Vastaavanlainen tarkastus tullaan tekemään kaikkiin muihin merkittäviin kaupungin yhtiöihin, kaupunginjohtaja Kari Nenonen kertoi Yle Uutisille maanantaina.

Lue seuraavaksi