Kirkkonummella epäilty törkeä lahjusrikos syyteharkintaan

Kirkkonummella epäillyn törkeän lahjusrikoksen esitutkinta johtaa syyteharkintaan. Yksi epäillyistä on entinen kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtaja.

Kotimaa
Kirkkonummen kunnantalo
Yle

Poliisin esitutkinnan taustalla oli sivullisen henkilön tutkintapyyntö vuodelta 2012. Siinä pyydettiin tutkimaan, oliko Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtajana toiminut henkilö ollut esteellinen päättämään Sundsbergin alueen asemakaavoista ja maankäyttösopimuksista vuosina 1999-2008.

Lisäksi poliisia pyydettiin selvittämään espoolaisen rakennusyhtiön ja epäillyn henkilön lähipiirin välisiä tontti- ja asuntokauppoja vuosina 2002-2006.

Poliisi epäilee, että kaupoilla on annettu henkilölle lahja tai muu etu, jolla on vaikutettu tai pyritty vaikuttamaan hänen toimintaansa. Hän oli epäiltyjen rikosten tekoaikana vuosina 2003-2012 kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajana.

Epäilty oli ollut myös mukana päättämässä rakennusyhtiön omistamien maa-alueiden rakennuskaavoituksesta.

Lahjan tai edun arvon epäillään olleen huomattava ja tekoa epäillään kokonaisuutena törkeäksi.

Esitutkinnassa on ollut epäiltynä kaikkiaan kolme henkilöä. Tapahtumia on tutkittu rikosnimikkeillä törkeä lahjuksen antaminen ja ottaminen sekä törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen.

Jutun esitutkinta on valmistumassa ja se toimitetaan helmikuun aikana syyteharkintaan Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.