Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri: Vuosi 2015 on toteuttamisen vuosi

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo Yle Uutisten haastattelussa olevansa tyytyväinen Nokian tulokseen. Vuodesta 2015 hän lupaa toimeenpanemisen vuotta. Suri sanoo, että Suomesta löytyy Nokialle osaavaa työvoimaa.

talous
Rajeev Suri
Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri sanoo olevansa tyytyväinen Nokian viime vuoden tulokseen.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri on tyytyväisen oloinen mies. Nokian raportoitu liikevoitto kasvoi edellisvuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna 66 prosenttia.

– Vuosi 2014 oli hyvä vuosi. Teimme hyvän tuloksen, erityisesti jälkimmäisellä puoliskolla. Kaikki kolme liiketoimintaamme kasvoivat. Olen erityisen tyytyväinen karttapalvelu Heren tilanteeseen. Mutta olen myös tyytyväinen siihen, miten Nokia Networks on onnistunut löytämään tasapainon kannattavuuden ja kasvun välillä haastavilla markkinoilla. Kaiken kaikkiaan hyvä vuosi, Suri sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

"Nokialla on nyt parempi markkina-asema"

Viime vuosi oli "uuden Nokian" ensimmäinen kokonainen vuosi eli vuosi ilman tappiollista matkapuhelinliiketoimintaa. Vuodesta 2015 Suri povaa kasvun vuotta.

– Kaiken kolmen liiketoiminnan kasvu on tavoitteemme. Meillä nyt parempi markkina-asema ja pärjäämme kilpailussa paremmin kuin aiemmin. Odotamme parantavamme myyntiämme kaikilla osa-alueilla. Kasvu on aina hyvä asia, mutta sitä ei tapahdu ilman toimeenpanoa ja toteutusta. Vuosi 2015 on toteuttamisen vuosi.

Nokia koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: verkkovalmistaja Nokia Networksista, karttapalvelu Herestä ja Technologies-yksiköstä eli lisensseistä ja patenteista.

"Suomi on meille tärkeä"

Suri uskoo, että Nokia palkkaa jatkossakin työntekijöitä Suomesta.

– Suomi on meille tärkeä. Suomesta löytyy oikeanlaista osaamista. Sanon usein, että Oulusta, Tampereelta ja Espoolta löytyy tarpeisiimme sopivaa osaamista.

Surin mukaan on mahdollista, että Nokia palkkaa lisää väkeä myös tänä vuonna.

Korjaus 29.1. klo 15:35: Jutussa aiemmin ollut kohta "Suri uskoo, että Nokia palkkaa jatkossakin työntekijänsä Suomesta" on korjattu muotoon "...työntekijöitä Suomesta". Lisäksi tämän vuoden uudet palkkaukset ovat "mahdollisia" eivät "todennäköisiä".