Pienpuolueet odottavat lisää ehdokkaita Kaakkois-Suomeen

Vaalipiirien ehdokaslistat vahvistetaan 19. maaliskuuta. Suurin osa pienpuolueista odottaa uusia ehdokkaita viime hetkiin asti.

vaalit
Äänestyslippu pudotetaan uurnaan
Marko Melto / Yle

Eduskuntavaalien pienpuolueiden ehdokasasettelu Kaakkois-Suomessa on yhä meneillään. Kaikkien pienpuolueiden edustajat kertovat, että ehdokaslista pidetään avoinna viime hetkiin asti. Aina on mahdollista, että potentiaalisen ehdokkaan kiinnostus herää vielä nyt helmikuun aikana, puolueista viestitään.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä pienpuolueiden ehdokasasettelu on tällä hetkellä edennyt seuraavasti.

Suomen Työväenpuolue STP:n ehdokas Kaakkois-Suomen vaalipiirissä on imatralainen eläkeläinen Viola Heistonen.

Itsenäisyyspuolue tavoittelee täyttä 14 ehdokkaan listaa Kaakkois-Suomesta. Päätökset varmistuvat helmikuun puolivälissä.

– Tällä hetkellä on noin puoli listaa täynnä, kertoo itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen.

Köyhien asialla -puolue ei todennäköisesti aseta ehdokasta Kaakkois-Suomesta. Ehdokasasettelu keskittyy tällä kertaa Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireihin.

Piraattipuolueella on ehdokaslistallaan neljä nimeä. Ehdokkaista kolme on Kouvolasta, Antti Simola, Tomi Simola ja Mika Väyrynen sekä yksi, Mika Aromaa, Lappeenrannasta.

Muutos 2011:n kaakkoissuomalaiset ehdokkaat ovat työteknikko ja opiskelija Teemu Lavikka Lappeenrannasta ja eläkeläinen Oona Mustonen Rantasalmelta.

Sinivalkoinen Rintama ei aseta ehdokkaita Kaakkois-Suomeen.

Suomen Kommunistisen Puolueen Kaakkois-Suomen vaalipäällikkö Heikki Ketoharju kertoo, että puolue suunnittelee 2-3 ehdokkaan asettamista. Erityisesti SKP:n toiminta on viime aikoina aktivoitunut Kotkassa.

Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta nimeää ehdokkaikseen imatralaisen Sonja Nymanin ja taipalsaarelaisen Jarmo Knuutilan.