1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Ex-tieviranomainen: Vaarallisen moottoritien nopeudet heti alas

Aiemmin Oulun tiepiirissä palvellut tieviranomainen vaatii kolariherkän Oulun moottoritien nopeusrajoituksia tiukemmiksi. Hän epäilee, että tähän ei kuitenkaan haluta mennä, sillä kolarit vauhdittavat peruskorjausrahoja byrokratian rattaissa.

Kuva: Arto Veräjänkorva / Yle

Tiestö- ja liikennetietovastaavana Oulun tiepiirissä toiminut Ari Forstadius katsoo, että Pohjantien kolarit ja onnettomuusriskit ovat lisääntyneet, sillä moottoritiehen ei ole saatu perusparannusrahaa liikennemäärien voimakkaan kasvun suhteessa.

– Tämä vaatii niin järeitä toimenpiteitä, että tienpidon perusrahoitus ei riitä mihinkään.

Samaan aikaan tierahaa on saatu esimerkiksi vähemmän liikennöidylle Kemin moottoritielle.

– Oulu on kasvanut, moottoritie menee nyt kaupungin läpi.

– Rovaniemellä tehdään parhaillaan tietä Rovaniemen ali. Jonkunlaista tasapuolisuutta voisi toivoa, eläkkeelle joitakin vuosia sitten siirtynyt Ari Forstadius sanailee.

Nopeuksia tulisi heti alentaa

Oulun kohdalla moottoritie tulisi luokitella uudelleen, hitaammaksi moottoriliikennetieksi, sillä moottoritiellä kulkee paljon paikallisliikennettä kaupunginosasta toiseen, sanoo Ari Forstadius.

Pellit rytisevät, kun liikenne jonoutuu liittymien läheisyydessä.

Liikaa autoja verrattuna tiehen

Ari Forstadius

– Tässä on liikaa autoja verrattuna tiehen. Ihan ensimmäiseksi pitäisi laskea nopeusrajoitus 80 km:iin tunnissa.

Vanha virkamies väittää, että paikallinen ely-keskus voisi päättää nopeusrajoitusten alentamisesta milloin tahansa. Uudet kyltit saataisiin varastoista tien varteen seuraavana arkipäivänä.

Kolarit vauhdittavat byrokratiaa?

Ari Forstadius on huolissaan Pohjantien onnettomuuskehityksestä. Omaan kokemukseensa nojautuen hän haluaa avata byrokratian pelisääntöjä, joiden vuoksi Pohjantien nopeusrajoitukset lopulta tuskin tiukkenevat.

– Niin ikävältä kuin se kuulostaakin, saattaa olla, että annetaan rytistä niin kauan, että saadaan rahat kunnon tieremonttiin.

Hän viittaa poliitikkojen vaatimuksesta laskettaviin hankkeen hyötykustannusvaikutuksiin, joissa huomioidaan muun muassa toteutuneet onnettomuudet.