JOT myy yksikön Ginolisille ja kasvattaa omistustaan yhtiöstä

JOT Automation haluaa keskittyä langattomaan viestintätekniikkaan. Kaupan myötä muutama työntekijä siirtyy Ginolosille.

JOT Automation myy liiketoimintayksikön Ginolisille. Kyseessä on terveysteknologiatuotteiden tuotantoautomaatioon erikoistunut yksikkö, jossa tehdään muun muassa lääketeollisuuden mittalaitteiden tuotannon ratkaisuja.

JOT Automationin toimitusjohtaja Mika Kettula sanoo, että kaupan mukana Ginolisille siirtyy 5–6 työntekijää Oulussa ja San Diegossa. Yhteensä JOT-konsernissa on Kettulan mukaan kolmisensataa työntekijää, joista noin kolmasosa Suomessa.

Kettula sanoo, että JOT haluaa keskittyä langattomaan telecom-teknologiaan eli langattomaan viestintätekniikkaan.

– Viime kuukausina tilauskanta on kehittynyt suotuisasti telecom-sektorilla ja halutaan, että kaikki mahdolliset resurssit käytetään siellä, kun kauppaa kerran on.

Omistajavaihdoksen myötä JOTin osuus Ginolisista kasvaa. Ginolis on maksanut kaupasta osakkeilla. Kettula sanoo, että JOT on omistanut jo aiemmin joitain prosentteja Ginolisista. Nyt omistusosuus nousee lähelle 20 prosenttia.

Ginolis kehittää automaatioratkaisuja terveysteknologia- ja diagnostiikkateollisuuden kehitykseen ja valmistukseen. Yhtiön pääkonttori on Oulussa, samoin kuin JOT Automationilla.