Satulatuolilla ei ole yhtä oikeaa istumisasentoa – video

Omistatko satulatuolin? Jos vastasit kyllä, silloin tärkeä kysymys on, osaatko istua sillä oikein? Työfysioterapeutti Laura Sinkkonen antaa vinkkejä, miten satulatuoli ja istuja löytävät oikean asennon.

Kotimaa
Työfysioterapeutti neuvoo, miten istutaan satulatuolissa

Liiallinen istuminen on vaarallista terveydelle. Aikuinen suomalainen viettää valveillaoloajastaan noin yhdeksän tuntia istuen tai makuulla, mikä lisää muun muassa sairausriskejä ja lihomista. Taukojen ja asennonvaihtamisen merkitys on suuri terveyden ja työkyvyn ylläpitämisessä.

Työtä on tehtävä pakostakin myös istuen. Silloin on tärkeää, että osaa istua oikein.

Oli alla sitten satulatuoli tai tavallinen tuoli, väärä istuma-asento tuntuu selässä. Tuoli pitää myös säätää omien mittojen mukaan.

Satulatuolin osalta on hyvä muistaa, että siinä ei pidä istua jatkuvasti, välillä on hyvä vaihtaa selkänojalliseen työtuoliin.

Sama satulatuoli ei toimi kaikilla, vaan se pitää hankkia omien mittojen mukaan. Satulatuolilla ei ole myöskään yhtä oikeaa tapaa istua, vaan asentoa pitää muistaa vaihtaa.

Hämeenlinnalaisen työterveysyksikkö Työsykkeen työfysioterapeutti Laura Sinkkonen kertoo oheisella videolla toimittaja Laura Hossille, kuinka satulatuolissa istutaan hyvin.